Ατομικά ερμάρια για τους μαθητές ζητά το 1ο ΓΕΛ Ελασσόνας

Επαναφέρει το αίτημα που είχε διατυπώσει και πριν μία εβδομάδα η διεύθυνση του Γενικού Λυκείου Ελασσόνας προς το δήμο Ελασσόνας για την τοποθέτηση ερμαρίων για κάθε μαθητή με σημερινή επιστολή στην οποία αναφέρει τα εξής:

Σε συνέχεια της υπ.αρ. 489/13/9/2024 επιστολής του σχολείου μας σχετικά με τα ατομικά ερμάρια μαθητών και λαμβάνοντας υπόψιν τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τοποθέτηση lockers σε όλα τα σχολεία για τις τσάντες των μαθητών/τριων σας εφιστούμε την προσοχή για την άμεση και επιβεβλημένη τοποθέτηση τους στο χώρο του Λυκείου μας, όπως αναφέρουμε σχετικά, και σας ενημερώνουμε επιπλέον:

1. Δεχθήκαμε έντονες αντιδράσεις των γονέων/κηδεμόνων που αναφέρουν σωματική κόπωση των μαθητών/τριων

2. Οι ίδιοι μαθητές διαμαρτύρονται έντονα για πόνος στην πλάτη και στη μέση από την καταπόνηση λόγω της σχολικής τσάντας

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το 1° ΓΕΛ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ εισάγει για πρώτη φορά το σύστημα κατά το οποίο κάθε εκπαιδευτικός έχει τη δική του αίθουσα. Αυτό το σύστημα αποτελεί μια σημαντική μεταρρύθμιση στη λειτουργία του σχολείου μας, προσανατολισμένη στη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της οργάνωσης. Ωστόσο, με τη νέα αυτή διάταξη, αναδύεται η ανάγκη για την παροχή χώρου φύλαξης των προσωπικών αντικειμένων των μαθητών, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη και ασφαλής λειτουργία του σχολείου.

Συγκεκριμένα, ζητούμε από τον Δήμο να αναλάβει την κατασκευή ντουλαπών (lockers) για τους/τις μαθητές/τριες, ένα για κάθε μαθητή/τρια (233 στο σύνολο), στα πρότυπα των σχολικών συστημάτων του εξωτερικού. Η ύπαρξη ατομικών ντουλαπών θα προσφέρει τα παρακάτω οφέλη:

1. Εξασφάλιση της ασφάλειας προσωπικών αντικειμένων
Οι μαθητές θα έχουν έναν ασφαλή χώρο για να αποθηκεύουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, όπως βιβλία, τσάντες, αθλητικό εξοπλισμό και συσκευές. Αυτό θα μειώσει τους κινδύνους απώλειας ή φθοράς και θα τους επιτρέψει να κινούνται πιο ελεύθερα μέσα στο σχολείο χωρίς το βάρος της τσάντας.
2. Πρόληψη σωματικών καταπονήσεων
Η καθημερινή μεταφορά βαριών σχολικών ειδών από αίθουσα σε αίθουσα μπορεί να επιβαρύνει τους μαθητές σωματικά, ιδιαίτερα στις μικρότερες ηλικίες. Η χρήση ντουλαπών θα τους επιτρέψει να αποθηκεύουν τα βιβλία και τα υλικά που δεν χρειάζονται άμεσα, προλαμβάνοντας έτσι προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την μεταφορά βάρους.
3. Βελτίωση της οργάνωσης και της συγκέντρωσης
Οι μαθητές θα έχουν καλύτερη οργάνωση των υλικών τους και θα μπορούν να παραμένουν συγκεντρωμένοι κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, χωρίς την ανησυχία της ασφάλειας των προσωπικών τους αντικειμένων. Επιπλέον, η ύπαρξη ντουλαπών θα συμβάλει στην ομαλότερη μετάβαση από αίθουσα σε αίθουσα, χωρίς καθυστερήσεις.
4. Εναρμόνιση με τα σύγχρονα εκπαιδευτικά πρότυπα
Η εισαγωγή ντουλαπών για τους μαθητές ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα σχολικών εγκαταστάσεων, όπου κάθε μαθητής έχει τον δικό του χώρο αποθήκευσης. Αυτό όχι μόνο θα προσδώσει κύρος στο σχολείο μας, αλλά και θα βελτιώσει την ποιότητα της καθημερινής σχολικής ζωής για τους μαθητές.
5. Ενίσχυση της σχολικής ασφάλειας και της οργάνωσης
Με τα ατομικά ντουλάπια, θα μειωθεί η ανάγκη οι μαθητές να αφήνουν αντικείμενα σε κοινόχρηστους χώρους, ενισχύοντας την ασφάλεια του σχολείου και αποφεύγοντας το ενδεχόμενο απωλειών ή ακαταστασίας.

Παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη σας το αίτημά μας για την κατασκευή ντουλαπιών στο σχολείο μας. Η υλοποίηση αυτής της πρότασης θα αποτελέσει μια σημαντική επένδυση στην καθημερινή ζωή των μαθητών/τριών και θα βελτιώσει την εμπειρία τους στο σχολικό περιβάλλον.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ