Διαγραφή του Μάριου Σαλμά από την Κ.Ο. της ΝΔ ζήτησε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Η αφορμή και η πραγματική αιτία της διαγραφής Σαλμά, ο οποίος είχε συνυπογράψει την ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια, ενώ με δηλώσεις του επιτέθηκε στη συνέχεια σε Χατζηδάκη, Γεωργιάδη, Μενδώνη.

Τη διαγραφή του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Μάριου Σαλμά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. εισηγήθηκε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννη Τραγάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης επικαλείται την περίπτωση β) του άρθρου 20 και το άρθρο 21 του Κανονισμού Λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κατά το οποίο «η αντικοινοβουλευτική ή αντικομματική ή αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο Κόμμα ή σε άλλο Βουλευτή»

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ θα γίνει τη Δευτέρα στις 12:00, για να επισημοποιηθεί η διαγραφή του βουλευτή από τη γαλάζια ΚΟ.

Η ΝΔ μένει επομένως πλέον με 156 βουλευτές.

Η διαγραφή του κ. Σαλμά ο οποίος πέρα της υπογραφής του στην κοινή ερώτηση των 11 βουλευτών της ΝΔ για την προστασία των δανειοληπτών, έχει ξιφουλκήσει αρκετές φορές κατά υπουργών και ειδικά κατά των κ.κ. Χατζηδάκη, Γεωργιάδη και Μενδώνη, θεωρείται ότι είναι ένα μήνυμα προς όλους τους διαφωνούντες, ότι δεν θα ανεχθεί αντάρτικα και διαφωνίες.

Ωστόσο γεγονός είναι ότι διαγράφεται λίγο μετά την ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια, την οποία είχε συνυπογράψει με άλλους 10 βουλευτές της ΝΔ. Στο γαλάζιο στρατόπεδο η διαγραφή ερμηνεύεται επομένως και προς ένα μήνυμα προς τους υπόλοιπους γαλάζιους βουλευτές να μην υπερβαίνουν τα εσκαμμένα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ