Μήνυση στον παπά επειδή δεν καταδεφίστηκε σεισμόπληκτη εκκλησία στο Κουτσόχερο

Μήνυση εναντίον του ιερέα που είναι υπεύθυνος για τη σεισμόπληκτη εκκλησία του Κουτσόχερου, υποβλήθηκε πρόσφατα από την ΕΛ.ΑΣ., αφού σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία είναι αυτός που θα έπρεπε να μεριμνήσει για την κατεδάφιση του ναού, τη στιγμή που μέχρι σήμερα αν και πέρασαν 3,5 και πλέον χρόνια από τον καταστροφικό σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021 το κράτος δεν φρόντισε να δώσει τα απαραίτητα κονδύλια που απαιτούνται για τις κατεδαφίσεις.

Την ίδια ώρα αντιμέτωποι με μηνύσεις είναι και οι κάτοικοι της περιοχής που είναι ιδιοκτήτες σεισμόπληκτων κτιρίων και οι οποίοι δεν διαθέτουν τα απαραίτητα κονδύλια για τις κατεδαφίσεις.

Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός που αναδεικνύει με το χειρότερο τρόπο την αδιαφορία και την αναλγησία του κράτους απέναντι σε ανθρώπους που χωρίς να φταίνε έχασαν τις περιουσίες τους.

Αναφορικά με την εκκλησία πρέπει να αναφέρουμε ότι με το που έγινε γνωστό ότι υποβλήθηκε μήνυση σε βάρος του ιερέα, ο πρόεδρος του χωριού και κάτοικοι επισκέφθηκαν το μητροπολίτη αλλά και το δήμο Λαρισαίων ζητώντας τη στήριξή τους για να γίνει η κατεδάφιση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμος δεσμεύθηκε να παραχωρήσει φορτηγά για τη μεταφορά των υλικών κατεδάφισης, ενώ η μητρόπολη εξετάζει τρόπους για να χρηματοδοτήσει την κατεδάφιση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ