Το τάξιμο δεν χαλάει… Μόνο στα χαρτιά η χρηματοδότηση για τα γήπεδα 7Χ7 σε Δαμάσι και Αργυροπούλι

Μετά βαΐων και κλάδων ανακοινώθηκε τον Μάιο του 2021 η υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης του Έργου «Δημιουργία βοηθητικών γηπέδων και λοιπών αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Τυρνάβου», μεταξύ του δήμου Τυρνάβου και του υπουργείου Αθλητισμού την οποία συνυπέγραψαν ο τότε υφυπουργός Λ. Αυγενάκης και ο τότε δήμαρχος Γιάννης Κόκουρας.

Το έργο, ήταν συνολικού προϋπολογισμού 218.000€, και σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη και τα όσα ανακοινώθηκαν τότε, ήταν ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Το έργο περιλάμβανε:

* Κατασκευή δύο (2) βοηθητικών γηπέδων ποδοσφαίρου 7Χ7 με συνθετικό χλοοτάπητα και τέσσερις (4) ιστούς φωτισμού για έκαστο γήπεδο, παραπλεύρως των υφισταμένων γηπέδων στις Κοινότητες Δαμασίου και Αργυροπουλίου

* Αντικατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα στα δύο (2) γήπεδα 5Χ5 της πόλης του Τυρνάβου.

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης ανερχόταν τότε σε 15 μήνες.

Δυστυχώς όμως αν και πέρασαν 3 και πλέον χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης οι κάτοικοι σε Αργυροπούλι και Δαμάσι για βοηθητικά γήπεδα ακούνε και βοηθητικά γήπεδα δεν βλέπουν αφού σύμφωνα με την τελευταία εξέλιξη ο εργολάβος ζήτησε να φύγει από το έργο λόγω απουσίας χηματοδότησης.

Το συγκεκριμένο έργο είναι αλήθεια ότι πέρασε από χίλια μύρια κύματα για να φτάσουμε στη σημερινή δυσάρεστη εξέλιξη αφού η πρώτη δημοπρασία το 2021 ήταν άκαρπη με δεδομένο ότι δεν υπήρξε ενδιαφερόμενος για να αναλάβει το έργο.

Τελικά τον Ιούλιο του 2022 μετά από νέα δημοπρασία αναδείχθηκε μειοδότης του έργου που το ανέλαβε.

Από την αρχή όμως φαίνεται ότι κάτι πήγαινε στραβά και οι αποφάσεις για παράταση των συμβατικών προθεσμιών του έργου έρχονταν η μία πίσω από την άλλη, μέσα στο 2023 αλλά και τον Φεβρουάριο του 2024.

Οπως όλα δείχνουν για να φτάσουμε στη σημερινή κατάσταση που έργο δεν γίνεται υπήρξαν λάθη ή ακόμη χειρότερο ψέματα.

Γιατί για να μην υπάρχει χρηματοδότηση σημαίνει ότι ο τότε υφυπουργός ακολούθησε την πεπατημένη στη φιλοσοφία «το τάξιμο δεν χαλάει» ή χρήματα από την πλευρά του υπουργείου υπήρχαν και χάθηκαν λόγω κακών χειρισμών της τότε δημοτικής αρχής με δεδομένο ότι η προγραμματική σύμβαση δήμου και υπουργείου προέβλεπε ολοκλήρωση εργασιών σε 15 μήνες από την υπογραφή της και 15 μήνες για την παραλαβή του έργου με δυνατότητα 3μηνης παράταξης.

Την απουσία χρηματοδότησης που οδήγησε τον εργολάβο στο να ζητήσει να φύγει από το έργο επιβεβαίωσαν στελέχη της σημερινής δημοτικής αρχής.

Οπως και να έχει πάντως Αργυροπούλι και Δαμάσι δεν θα δούνε τουλάχιστον άμεσα τα βοηθητικά γήπεδα και αν μη τί άλλο καλό είναι να υπάρξουν εξηγήσεις για το τί έφταιξε και φτάσαμε εδώ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ