Κινηματογραφική ληστεία με λεία 1.5 εκ. €

Κινηματογραφική ήταν η ληστεία της χρηματαποστολής που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης (26/9) στο Λαύριο έξω από γνωστή αλυσίδα παιχνιδιών.

Οι ληστές, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και ήταν ένοπλοι, έσκασαν τα λάστιχα του οχήματος της χρηματαποστολής, έριξαν μπογιά στο παρμπρίζ, ενώ απείλησαν τους υπαλλήλους με καλάσνικοφ, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο MEGA, ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, η ληστεία έγινε γύρω στις 15:30 το μεσημέρι.

Το όχημα βρισκόταν σταθευμένο με τον οδηγό στη θέση του και ο δεύτερος υπάλληλος μόλις είχε επιστρέψει από το κατάστημα με τα χρήματα.

Τότε, οι δράστες εμφανίστηκαν ξαφνικά και το αυτοκίνητο -πράσινου χρώματος- στο οποίο επέβαιναν έκλεισε το όχημα της χρηματαποστολής στο πίσω μέρος, ώστε να μην μπορεί να κάνει όπισθεν.

Στη συνέχεια, οι 4 δράστες κατέβηκαν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με χειρουργικές μάσκες και αρχικά έβαλαν μια συσκευή που έμοιαζε με εκρηκτικό μηχανισμό μπροστά στο παρμπρίζ, ενώ έριξαν και μπογιά, ακινητοποιώντας αρχικά τον οδηγό με την απειλή όπολου. Επιπλέον, έσκασαν τα λάστιχα του οχήματος.

Έπειτα, άρπαξαν 15 σάκους γεμάτους χρήματα επιβιβάζονται στο όχημα τους και εξαφανίστηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η λεία τους είναι περίπου στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους
Σύμφωνα με όσα ανάφερε το ρεπορτάζ του MEGA, η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκινυγητό για τον εντοπισμό των δραστών αναζητώντας το ΙΧ που επέβαιναν, το οποίο ήταν πράσινου χρώματος.

Αυτό που εξετάζεται είναι αν οι δράστες είχαν εσωτερική πληροφόρηση για τις κινήσεις και το δρομολόγιο της χρηματαποστολής, ενώ εικάζεται ότι ίσως παρακολουθούσαν τις κινήσεις της τις τελευταίες ημέρες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ