Ηλικία χωρίς φίλτρα: Η Βάνια Τλούπα φωτογραφίζει γυναίκες άνω των 50 που δείχνουν την αληθινή ομορφιά

Η ομορφιά δεν έχει ημερομηνία λήξης, και η έκθεση «50 Women Over 50» της Βάνιας Τλούπα το αποδεικνύει.

Εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024, στην Γκαλερί Κέννεντυ της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, και είναι μια μοναδική γιορτή για 50 γυναίκες άνω των 50, που μαγνητίζουν τον φακό της φωτογράφου, δημιουργώντας έναν ύμνο στη θηλυκότητα, την κομψότητα και την πληρότητα χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς φίλτρα και περιττά στοιχεία.

Όπως λέει η Βάνια Τλούπα: «Η φωτογραφία πορτρέτου είναι μια πρόκληση για μένα, γιατί θέλω να δημιουργώ μια εικόνα που να προκαλεί αίσθηση.»

Μέσα από το φακό της, οι γυναίκες αυτές ζωντανεύουν, αποδεικνύοντας ότι η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός. Kατερίνα Λέχου, Βίκυ Βολιώτη, Ρέα Βιτάλη, Χριστίνα και Ιωάννα Μάνδρου, Νόνη Δούνια, Ολυμπία Κρασαγάκη, Kωνσταντίνα Μιχάηλ είναι μερικές μόνο από τις γυναίκες που συμμετέχουν στην έκθεση. Κάθε μία από αυτές φέρνει τη δική της μοναδική ιστορία.

Η Βάνια, κόρη του φωτογράφου Τάκη Τλούπα, μοιράζεται τη φιλοσοφία της: «Αναζητώ την αλήθεια του ανθρώπου μέσα από το βλέμμα, και εξερευνώ τον εαυτό μου». Μετά τα πενήντα, ένιωσε την ανάγκη να αναδείξει τη γυναικεία φύση και την ωριμότητα με μια δική της μοναδική ματιά. Αυτή η έκθεση δεν είναι απλώς φωτογραφίες· είναι ένας ύμνος στη σύγχρονη γυναίκα και την έναρξη ενός προκλητικού ταξιδιού.

Μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 2024, οι επισκέπτες καλούνται να ανακαλύψουν τις ιστορίες και τα συναισθήματα πίσω από κάθε πορτρέτο, σε μια γιορτή της γυναικείας δύναμης και της αληθινής ομορφιάς.

Γκαλερί Κέννεντυ Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα
Διάρκεια έκθεσης: 20 Σεπτεμβρίου – 12 Οκτωβρίου 2024
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 12:00 – 20:00, Σάββατο: 10:00 – 14:00, Κυριακή κλειστά, Είσοδος ελεύθερη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ