Η Νέα Δημοτική Κίνηση Τυρνάβου για τα γήπεδα 7Χ7 σε Αργυροπούλι και Δαμάσι

Δείτε την ανακοίνωση της παράταξης που αφήνει και αιχμές για την πρόσληψη ειδικού συνεργάτη

Ενημερωθήκαμε από τον ηλεκτρονικό τύπο ότι τα δύο γήπεδα 7Χ7 στο Αργυροπούλι και στο Δαμάσι καθώς και η ανακατασκευή των 2 γηπέδων 5Χ5 με τεχνητό χλοοτάπητα στην πόλη του Τυρνάβου δεν θα κατασκευαστούν. Προς ενημέρωση των συνδημοτών παραθέτουμε την διαδικασία ενός έργου από την μελέτη μέχρι την κατασκευή.

Ένα έργο ξεκινάει με την μελέτη όπου μέρος της είναι ο προϋπολογισμός του έργου. Η μελέτη κατατίθεται στον φορέα χρηματοδότησης, υπουργεία , περιφέρεια, φορείς όπου αφού εγκριθεί μόνο τότε εγγράφεται στον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου. Αφού εγγραφεί στον προϋπολογισμό ξεκινάει ο διαγωνισμός και στο τέλος της διαδικασίας υπογράφεται η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου.

Όλη η παραπάνω διαδικασία έχει ακολουθηθεί από τον Δήμο Τυρνάβου στα εν λόγω γήπεδα και ο εργολάβος στα τέλη του 2023 είχε ξεκινήσει τις εργασίες. Εναπόκειται στην σημερινή δημοτική αρχή να τελειώσει το έργο και να το παραδώσει στους συνδημότες μας και κυρίως στα χωριά μας τα οποία το έχουν πραγματικά ανάγκη γιατί Δήμος Τυρνάβου δεν είναι μόνο ο Τύρναβος και ο Αμπελώνας αλλά και τα χωριά. Επί θητείας μας είχαν ανακατασκευαστεί τα γήπεδα στα Δένδρα και στα Πλατανούλια και είχαμε δρομολογήσει τις διαδικασίες για το γήπεδο μπάσκετ στην Ροδιά.

Επίσης ολοκληρώσαμε το αθλητικό κέντρο στον Αμπελώνα και την ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου στον Τύρναβο. Τα έργα δεν γίνονται με τάξιμο αλλά με υπογραφές και συγκεκριμένες διαδικασίες που έχουν νόμιμα ακολουθηθεί και δεν ξέρουμε αν η σημερινή δημοτική αρχή θέλει να κάνει αυτό το έργο.

Και γιατί το λέμε αυτό; Γιατί ο Δήμαρχος έχει εγκαταλείψει άλλο ένα έργο που έχει ακολουθηθεί η παραπάνω διαδικασία και είναι η μελέτη για την νότια παράκαμψη του Τυρνάβου, την ανάπλαση της γιορτής κρασιού στον Αμπελώνα και την ανάπλαση του πεζοδρόμου της Αγ. Παρασκευής στον Τύρναβο.

Μία μελέτη που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» 620.000,00€ όπου θωρακίζει αντιπλημμυρικά την πόλη του Τυρνάβου, λύνει το πρόβλημα με την παλαιά γέφυρα στην είσοδο της πόλης του Τυρνάβου κάνει παράκαμψη στο ανάχωμα και με τις δύο πολύ σημαντικές αναπλάσεις αλλάζει τόσο ο Τύρναβος όσο και ο Αμπελώνας.

Επίσης όπως φαίνεται και ένα τρίτο έργο που βρίσκεται στην φάση της κατασκευής το πολιτιστικό κέντρο Αμπελώνα θα το εγκαταλείψουν και δεν θα ολοκληρωθεί. Ένα έργο που και σε αυτό έχει ακολουθηθεί η παραπάνω νόμιμη διαδικασία και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Leader προϋπολογισμού 600.000,00€

Τρία έργα συνολικού προϋπολογισμού 1.438.000,00€ που χάνονται από τον Δήμο Τυρνάβου και είναι η πρώτη φορά που αυτό συμβαίνει. Το 2019 όταν είχαμε αναλάβει είχαμε δηλώσει και το είχαμε κάνει πράξη ότι ο Δήμος Τυρνάβου έχει συνέχεια και όλα τα έργα που υπήρχαν τα προχωρήσαμε κάτι το οποίο δεν συμβαίνει σήμερα. Είναι ωραίο η σημερινή διοίκηση να φωτογραφίζεται στα έργα που τους αφήσαμε και δεν έχουμε πει κάτι μέχρι σήμερα. Είναι όμως απαράδεκτο να χάνει ο Δήμος Τυρνάβου τόσο πολλά λεφτά.

Όταν είχαμε φέρει προς ψήφιση στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο την ένταξη της ανακατασκευής της πλατείας του Τυρνάβου σε πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου η μόνη παράταξη που το ψήφισε εκτός από εμάς ήταν η Λαϊκή Συσπείρωση όπου ο τότε επικεφαλής της Στέλιος Χατζηκράχτης δήλωσε ότι το ψηφίζουμε για να μην χαθούν χρήματα για τον Δήμο Τυρνάβου.

Η σημερινή Λαϊκή Συσπείρωση όμως και ο Δήμαρχος χάνουν 1.438.000,00€ από χρηματοδοτήσεις και έργα που είναι αναγκαία στον Δήμο μας. Πολύ φοβάμαι ότι στο τέλος της θητείας σας θα παραδώσετε προϋπολογισμό 18.000.000,00€ όσον είχαμε παραλάβει το 2019 και όχι 26.000.000,00€ που σας παραδώσαμε το 2023.

Τέλος ενημερωθήκαμε ότι τρέχει η διαδικασία για την πρόσληψη πέρα των τριών και ενός τετάρτου ειδικού συμβούλου από την σημερινή δημοτική αρχή. Αυτοί που όταν ήταν αντιπολίτευση μας κατηγορούσαν για τους ειδικούς συμβούλους κάνουν τώρα ακριβώς τα ίδια. Και οσονούπω έρχεται και η πρόσληψη Γενικού Γραμματέα για να ολοκληρωθεί το καρέ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ