Παράπονα για την παιδική χαρά στα Δένδρα Τυρνάβου

Από αναγνώστρια του paidis.com  και μητέρα παιδιών που παίζουν στην παιδική χαρά των Δένδρων του δήμου Τυρνάβου πήραμε την παρακάτω επιστολή που συνοδεύεται από φωτογραφίες, με παράπονα για την κατάσταση της συγκεκριμένης παιδικής χαράς.

Στην επιστολή αναφέρει:

«Είμαι κάτοικος των Δένδρων Τυρνάβου. Σας επισυνάπτω κάποιες φωτογραφίες από την παιδική χαρά του χωριού μας όπου κρίνεται επικίνδυνη για τα παιδιά, ιδίως για αυτά που είναι μικρής ηλικίας. Συγκεκριμένα στο ένα κομμάτι της τσουληθρας όπου, αρχικά είχαν φύγει 2 – 3 σανιδες και με τον καιρό έφυγαν όλες.

Εδώ και 2 μήνες ο δήμος έχει ενημερωθεί αλλά δυστυχώς δεν έχει κάνει καμία ενέργεια ώστε να διορθωθεί η τσουλήθρα βάζοντας σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των παιδιών. Είναι κρίμα γιατί μιλάμε για την ασφάλεια μικρών παιδιών.

Να τονίσω ότι πριν έναν μήνα ακριβώς εγώ η ίδια πήρα την πρωτοβουλία, χωρίς να το έχω συζητήσει με κάποιον άλλον, να πάρω τηλέφωνο στο δημαρχείο και να ενημερώσω για την κατάσταση της τσουλήθρας της παιδικής χαράς (ανώνυμα). Τους τόνισα την επικινδυνότητα στην οποία βρίσκονται όλα τα παιδιά μικρής ηλικίας όπου επισκέπτονται την παιδική χαρά, τα οποία παιδάκια έχουν ως μόνο σκοπό τους να χαρούν και να διασκεδάσουν.

Φυσικά βέβαια η επίβλεψη των γονέων κρίνεται απαραίτητη ασχέτως της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η παιδική χαρά.
Αλλά είναι κάτι για το οποίο δεν πρέπει να αδιαφορούμε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Μιλάμε για παιδάκια που μπορεί άθελά τους να παραπατήσουν και να χτυπήσουν.
Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί τους, ακριβώς πριν 1 μήνα μου είπαν ότι θα διορθωθεί. Ακόμη τίποτα».

Σ.Σ.: Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του δήμου Τυρνάβου όλες οι παιδικές χαρές στο δήμο δεν έχουν άδεια λειτουργίας και ότι είναι σε εξέλιξη εργολαβία για την πραγματοποίηση των απαραίτητων παρεμβάσεων ώστε οι παιδικές χαρές να αδειοδοτηθούν και να λειτουργήσουν με ασφάλεια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ