Έναρξη μαθημάτων για το χορωδιακό σύνολο δημοτικής μουσικής του Λυκείου των Ελληνίδων Λάρισας

Την 1η Οκτωβρίου 2024 ξεκινούν στο Λύκειο των Ελληνίδων Λάρισας τα μαθήματα του τμήματος χορωδιακού συνόλου για τη νέα λυκειακή χρονιά 2024-25, υπό την καθοδήγηση του εξαίρετου μουσικού Κώστα Δεδούση.


Το χορωδιακό σύνολο δημοτικής μουσικής του Λυκείου των Ελληνίδων της Λάρισας ιδρύθηκε το 2020, ορμώμενο από την αγάπη και την αφοσίωση των μελών του στο παραδοσιακό τραγούδι, στις διάφορες μορφές και εκφάνσεις του.
Το ρεπερτόριο που διαπραγματεύεται περιλαμβάνει τραγούδια μονοφωνικά και πολυφωνικά, με ποικίλη θεματολογία, από κάθε περιοχή του ελλαδικού χώρου, καθώς και τις αλησμόνητες πατρίδες και του Ελληνισμού ανά τον κόσμο.


Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο απόδοσης, στις ντοπιολαλιές, στο τοπικό ύφος και στις ιδιαιτερότητες των διαφορετικών κατά τόπους μουσικών και εκφραστικών μοτίβων.
Το σύνολο εργάζεται στα πλαίσια της λειτουργίας του Λυκείου των Ελληνίδων Λάρισας και έχει εμφανιστεί σε αξιόλογες συναυλίες και παραστάσεις.


H γραμματεία του Λυκείου των Ελληνίδων Λάρισας θα λειτουργεί για εγγραφές και ενημέρωση από την Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2024 καθημερινά 7-10 μμ και Σάββατο 10-2 μμ, οδός Δήλου 17, στη Νεράιδα.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410624379 και στο www.lel.gr.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ