Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής του δήμου Τύρναβου για την αποκατάσταση της αλήθειας

Με αφορμή μία πρωτοφανή για τα τοπικά δρώμενα κακόβουλη παραφιλολογία, η οποία στρέφεται κατά υπηρεσιών του Δήμου Τυρνάβου αφενός, αφετέρου κατά συμπολιτών μας και μάλιστα κατά σεισμοπαθών κατοίκων του Δαμασίου, στοχοποιώντας τους, οφείλουμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να διευκρινίσουμε τα εξής:

Μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του Μάρτη του 2021, ο Δήμος Τυρνάβου ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες προχώρησε στην έκδοση των ενταλμάτων πληρωμής για την χορήγηση εφάπαξ χρηματικών βοηθημάτων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νόμο για τα κριτήρια και το ύψος έκαστης παροχής, ανά περίπτωση, με σκοπό κάλυψη άμεσων βιοτικών αναγκών- οικοσυσκευών των σεισμοπλήκτων κατοίκων του Δήμου.
Από τα τέλη Ιούνη του 2021 εκδόθηκαν 27 ομαδικά εντάλματα με 237 δικαιούχους και άλλα 12 ατομικά.

Δηλαδή συνολικά 249 δικαιούχοι έλαβαν τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις, όπως προκύπτει όχι μόνο από τα εντάλματα αλλά και από τους φακέλους και τα λοιπά στοιχεία που τηρούνται αυτονόητα, υπηρεσιακά.

Η φημολογία, που άγνωστο πως αναπτύχθηκε και με ποια κίνητρα, στόχευε στα δημοσιευμένα στο Διαύγεια 27 χρηματικά εντάλματα, τα οποία όπως συνηθίζεται κατά πάγια τακτική όλων των αρμόδιων υπηρεσιών ανά την Ελλάδα, με χαρακτηριστικές τις περιπτώσεις -για παράδειγμα- μισθοδοσίας του υπαλληλικού προσωπικού, να περιλαμβάνουν το πρώτο όνομα μίας σειρά δικαιούχων και οι υπόλοιποι να μνημονεύονται στο σχετικό έγγραφο ως «ΚΛΠ. ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ».
Επομένως, εάν σε κάποιο χρηματικό ένταλμα αναγράφεται το όνομα του πρώτου στη σειρά από τους δικαιούχους, οι οποίοι μάλιστα καθορίσθηκαν με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής που είχε συσταθεί, δεν σημαίνει ότι το εν λόγω πρόσωπο έλαβε το σύνολο των χρημάτων του εντάλματος.

Μετά από τα παραπάνω, που έχουμε τη γνώμη ότι οφείλαμε να διευκρινίσουμε ως δημοτική αρχή, καλούμε να σταματήσει η στοχοποίηση και ο διχασμός της τοπικής κοινωνίας απ’ όπου και αν εκπορεύεται. Δεν είναι δυνατόν να θίγονται υπολήψεις και συνειδήσεις ανθρώπων και οικογενειών, με αυτόν τον τρόπο.

Ως δημοτική αρχή παραμένουμε στη διάθεση κάθε συμπολίτη και συγκεκριμένα να απαντήσουμε σε κάθε καλοπροαίρετη και όχι κακεντρεχή σχετική απορία του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ