Πυρετώδεις προετοιμασίες για το 13ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου Κλασσικών Οχημάτων

Μαγικές στιγμές θα ζήσουν φέτος όλοι οι φίλοι του κλασικού αυτοκίνητου καθώς στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2024 θα διεξαχθεί στους Νομούς ΛΑΡΙΣΑΣ, ΓΡΕΒΕΝΩΝ και ΤΡΙΚΑΛΩΝ η εκδήλωση θεσμός του 13ου Ιστορικού Ράλι Ολύμπου που διοργανώνει η Λέσχη Κλασσικού Αυτοκινήτου Μακεδονίας – ΛΕΚΑΜ σε συνεργασία με την Λέσχη Κλασικών Οχημάτων Λάρισας (Classic Car club larissa) υπό την αιγίδα των ΔΗΜΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΔΕΣΚΑΤΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ και ΜΕΤΕΩΡΩΝ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ.


Δεκάδες πληρώματα από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό προετοιμάζουν τα κλασικά οχήματα τους προκειμένου να λάβουν μέρος στο 13ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου το οποίο φέτος θα ξεκινήσει από την πόλη της Λάρισας και συγκεκριμένα από την κεντρική πλατεία “ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΠΚΑ “ με προορισμό την Καλαμπάκα μέσω Ελασσόνας και ενδιάμεσο σταθμό την κεντρική πλατεία Δημαρχείου στην Δεσκάτη Γρεβενών, όπου τα πληρώματα θα γίνουν αποδέκτες προσφοράς τοπικών εδεσμάτων από τον Δήμο Δεσκάτης και τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους.


Τα πληρώματα που θα συμμετέχουν στην εκδήλωση θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κατά την διαδρομή του αγώνα, μαγευτικές εικόνες από φυσικά τοπία απαράμιλλης ομορφιάς αποτελούμενα από καταπράσινα λιβάδια, ποτάμια με κρυστάλλινα νερά και συστοιχίες δέντρων οι οποίες δημιουργούν φυσικές οδικές γαλάριες δροσιάς.


Ο τερματισμός θα γίνει τις απογευματινές ώρες στην Καλαμπάκα και συγκεκριμένα στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων DIVANI PALACE, όπου και τα πληρώματα θα διανυκτερεύσουν στα καταλύματα τους. Την επομένη ημέρα Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024 η Λέσχες Κλασικού Αυτοκινήτου Μακεδονίας και Κλασσικών Οχημάτων Λάρισας σε συνεργασία με τον Δήμο ΜΕΤΕΩΡΩΝ θα συμμετέχουν με ταυτόχρονη στατική έκθεση των κλασικών οχημάτων στα τοπικά δρώμενα των πολιτιστικών εορτασμών της ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΥΦΑΣ, η οποία διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία στην πόλη της Καλαμπάκας.

Τέλος θα πρέπει να επισημανθεί πως το Ιστορικό Ράλι Ολύμπου είναι ενταγμένο στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ της ΕΟ ΦΙΛΠΑ στο οποίο κατά καιρούς έχουν διακριθεί πολλά πληρώματα της ΛΕΚΑΜ που συμμετείχαν σε αυτό.

Κόστος αγώνα 180 ευρώ. Περιλαμβάνονται: κόστος συμμετοχής, αφίσες, roadbook, αυτοκόλλητα, διανυκτέρευση στο DIVANI PALACE καθώς και το γεύμα απονομών.

Λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας δωματίων, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας στις δηλώσεις συμμετοχής οι οποίες θα πρέπει να συνοδεύονται από το αποδεικτικό κατάθεσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ