Τύρναβος: Υπέροχη γιορτή ηλικιωμένων στην «Ανδρομέδα» (φωτο – βίντεο)

Περισσότερα από 600 άτομα της τρίτης ηλικίας ανταποκρίθηκαν χθες στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής του δήμου Τυρνάβου και συμμετείχαν στην εκδήλωση με δωρεάν συμμετοχή που πραγματοποιήθηκε στο χώρο δεξιώσεων και κοινωνικών εκδηλώσεων «Ανδρομέδα» στο λόφο του Προφήτη Ηλία στον Τύρναβο.

Οι ηλικιωμένοι σε ένα ζεστό περιβάλλον είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με την ψυχή τους χορεύοντας και τραγουδώντας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στη χθεσινή εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν η αντιδήμαρχος Ευ. Μαμανού – Χατζή, ο δήμαρχος Στ. Τσικριτσής, οι πρόεδροι των ΚΑΠΗ του δήμου και ο εκπρόσωπος των συνταξιουχικών οργανώσεων του δήμου Σωκράτης Καρράς.

Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος ανέφερε:

«Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας καλωσορίζουμε στο σημερινό γεύμα που διοργανώνει ο Δήμος Τυρνάβου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων. Σήμερα, τιμούμε όλους εσάς που με τους αγώνες, τις θυσίες και τον κόπο σας χτίσατε τη σημερινή κοινωνία. Είστε οι άνθρωποι που εργάστηκαν ακούραστα, που μεταλαμπαδεύσατε τις αξίες της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης και της ισότητας στις νέες γενιές.

Ως δήμαρχος και εκπρόσωπος μιας δημοτικής αρχής που εμπνέεται από τις αρχές της αλληλεγγύης και της πρόνοιας , οφείλουμε να τονίσουμε πως η φροντίδα για τους ηλικιωμένους δεν είναι ζήτημα φιλανθρωπίας ή εορταστικών εκδηλώσεων. Είναι πρωτίστως ζήτημα δικαιωμάτων και κοινωνικής δικαιοσύνης. Στεκόμαστε στο πλευρό σας με την πεποίθηση ότι η αξιοπρέπεια στη ζωή, η πρόσβαση σε δημόσια και δωρεάν υγεία, η κοινωνική πρόνοια και η πλήρης στήριξη είναι αδιαπραγμάτευτες αρχές.

Στον Δήμο Τυρνάβου, έχουμε θέσει ως προτεραιότητα τη στήριξη των ηλικιωμένων, με έργα και υποδομές που να καλύπτουν τις ανάγκες σας, με προγράμματα που διασφαλίζουν την αξιοπρέπεια και την ποιότητα ζωής που σας αξίζει. Αλλά γνωρίζουμε ότι ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ. Συνεχίζουμε να παλεύουμε για καλύτερες συντάξεις, για πραγματική στήριξη της δημόσιας υγείας, για μια κοινωνία που δεν αφήνει κανέναν πίσω.

Σας ευχαριστούμε για την πολύτιμη προσφορά σας. Σήμερα, δεν γιορτάζουμε μόνο εσάς, αλλά και την κοινή μας δέσμευση να συνεχίσουμε τον αγώνα για μια καλύτερη κοινωνία για όλους».

Από την πλευρά του ο κ. Καρράς μεταξύ άλλων ανέφερε:

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι Αντιδήμαρχοι, κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Εκ μέρους των Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Τυρνά-βου και Περιχώρων χαιρετίζουμε τη σημερινή εκδήλωση αφιερωμένη στην τρίτη ηλικία, σας ευχόμαστε καλή υγεία, κουράγιο γιατί θα περάσουμε χειρότερες μέρες με τα μέτρα που παίρνουν όλες οι κυ-βερνήσεις μέχρι τώρα και η σημερινή για μας και πρωτίστως για τα παιδιά μας.
Η ακρίβεια έχει γίνει Γολγοθάς για τους συνταξιούχους διότι οι συντάξεις παραμένουν πολύ χαμηλές και η κυβέρνηση προκλητικά αρνήθηκε να δώσει πραγματικές αυξήσεις, έδωσε 2,22% έως 2,50% και αντί για δώρα Πάσχα και Χριστούγεννα μας έδωσε ψίχουλα από 100 – 200 έως 250 ευρώ ανάλογα με το ύψος της σύνταξης.
Αυτές οι αυξήσεις συνάδελφοι και συναδέλφισσες είναι σταγόνα στον ωκεανό αφού δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις ανάγκες των συνταξιούχων διότι οι συντάξεις είναι πολύ χαμηλές ιδιαίτερα η σύ-νταξη χηρείας.
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων ζει στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Είναι γνωστό ότι στην εποχή των μνημονίων για να σώσουν τις τράπεζες και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους μας μείωσαν τις συντάξεις κατά 40%, μας έκοψαν το ΕΚΑΣ, τα δώρα Πάσχα και Χριστούγεννα, τα δωρεάν φάρμακα.
Ουσιαστικά δεν έδωσαν αυξήσεις στους συνταξιούχους πάνω από 12 χρόνια με αποτέλεσμα η ακρίβεια να μας τσακίζει που μαζί με τον πληθωρισμό μειώνουν πολύ το εισόδημά μας.
Δισεκατομμύρια κέρδισαν όλοι αυτοί λεηλατώντας κυριολεκτικά το εισόδημα των συνταξιούχων και των λαϊκών στρωμάτων που ανα-γκάζονται να πληρώνουν κατά 25% πιο ακριβά τα τρόφιμα και κατά 65% τα καύσιμα λόγω της άδικης φορολογίας…

…Εμείς συνάδελφοι και συναδέλφισσες έχουμε πληρώσει όσα όλες οι κυβερνήσεις μας έχουν αφαιρέσει γι’ αυτό:
 Διεκδικούμε και απαιτούμε από την κυβέρνηση πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις, που να αντιμετωπίζουν την ακρίβεια στο ρεύμα, στα τρόφιμα, στα φάρμακα.
 Κατώτερη σύνταξη στο 80% του κατώτερου μισθού.
 Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στην καταβαλλόμενη σύνταξη.
 Επιστροφή των δώρων, των επικουρικών και απόδοση όλων των αναδρομικών.
 Κατάργηση της ΕΑΣ.
 Πλήρεις συντάξεις χηρείας.
 Άμεση απόδοση δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους του 11μηνου 2015 – 2016.
 Άμεσες προσλήψεις σε γιατρούς, νοσηλευτικού προσωπικού στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη χθεσινή εκδήλωση:


Το σύνολο των αιτημάτων μας που αναλυτικά έχουμε κοινοποιήσει στην κυβέρνηση.
Τα προβλήματα είναι πολλά συνάδελφοι και συναδέλφισσες γι’ αυτό θέλει συμμετοχή, ελάτε στα σωματεία να γραφτείτε για το καλό όλων μας, όσοι περισσότεροι τόσο καλύτερα, να είστε σίγουροι ότι αυτοί μας μετράμε και ανάλογα τη δύναμη πράττουν, δεν υποτιμώ καμία προσπάθεια από κανέναν. Αλλά αυτό που πρέπει να δούμε είναι η μεγάλη μάζα των συναδέλφων είναι απών, θέλουμε συμμετοχή για να έχουμε δύναμη.
Θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τους αγώνες μας για τα δίκαια αιτήματά μας, με άμεσο αγωνιστικό σταθμό την πανελλαδική συγκέντρωση στις 22 Νοεμβρίου στην Αθήνα με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων όλων των ταμείων.
Τα σωματεία μας θα συμμετέχουν οργανωμένα.
Είμαστε σίγουροι ότι η Δημοτική Αρχή θα είναι δίπλα μας στους αγώνες μας.
Σας ευχαριστώ πολύ για την υπομονή σας και σας εύχομαι καλή διασκέδαση».

 

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ