Η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών για τα προβλήματα στο Συκούριο

Δείτε την ανακοίνωση της παράταξης

Στο Συκούριο βρέθηκε χθες, 2/10/2024, η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών, δια των συμβούλων της, Μαρίας Κωστή και Νίκου Νταφούλη, καταγράφοντας ένα ένα τα κυριότερα προβλήματα, όπως αυτά αναφέρθηκαν από το τοπικό συμβούλιο και τον Πρόεδρο Μιχάλη Γκουντή.

-Παρά το γεγονός ότι η άρδευση ήταν και παραμένει το μεγάλο “αγκάθι” της περιοχής Νέσσωνος, τόσο για την ανεπάρκεια όσο και για το κόστος της, ο πρόεδρος, σε αυτή τη φάση, θεωρεί ως εξαιρετικά επείγον και πρωτεύον θέμα τον καθαρισμό των ρεμάτων, λόγω επέλευσης του χειμώνα.

Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία κυρίως χρόνια, η περιοχή έχει απειληθεί επανειλημμένα από πλημμυρικά φαινόμενα, εξαιτίας των φερτών υλικών που βρίσκονται στα ρέματα, όπως τόνισε ο πρόεδρος.

Άμεση λοιπόν παρέμβαση για καθαρισμό από τη θέση Κρυόβρυση ως τη Μπάρα.

Για την άρδευση προτείνει μεταφορά νερού από το Γκιντίκι στον εγκλωβισμό και φράγμα στο Πουρνάρι.

-Καθαριότητα: Συχνότερη κοπή χόρτων και καθαρισμός δρόμων

-Ύδρευση:Άμεση αντικατάσταση του δικτύου, λόγω παλαίωσης και πολλών συνεχόμενων βλαβών

-Εσωτερική οδοποιία: Βελτίωση και συντήρηση αλλά, όπως τόνισε ο σύμβουλος Νίκος Ζέβλας, σε συνδυασμό με την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, για να μην γίνονται διαρκώς έργα πρωθύστερα.

-Αγροτική οδοποιία: Επιδιορθώσεις και συντήρηση

-Αδέσποτα: Ότι συμβαίνει με όλα τα χωριά του Δήμου συμβαίνει και δω. Ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή και οργάνωση του κυνοκομείου με σύσταση κτηνιατρικής υπηρεσίας, με μόνιμο προσωπικό, όπως τόνισε ο πρόεδρος, οχι μόνο για τα αδέσποτα αλλά και για την αποφυγή καταστάσεων παρόμοιων με αυτά της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών.

Τέλος, προβληματισμός υπάρχει και στο Συκούριο, για την παραβατικότητα, κυρίως των νέων που, παρά το γεγονός ότι στο Δήμο Τεμπών δεν υπάρχουν σοβαρά δείγματά της, εντούτοις είναι κάτι που απασχολεί την κοινωνία. Η συχνότερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονιών, γύρω από το θέμα καθώς και η λήψη μέτρων για δημιουργική απασχόληση των νέων, ίσως εμποδίσει την εξάπλωση του φαινομένου, είπαν όλοι οι τοπικοί σύμβουλοι.

Χρήσιμη η επαφή μας με το τοπικό συμβούλιο για την ανάδειξη των προβλημάτων της περιοχής και εξαιρετική η συνεργασία μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ