Ο Γ. Κόκουρας για τα εντάλματα πληρωμής των σεισμόπληκτων του Δαμασίου το 2021

Δείτε τί αναφέρει η ανακοίνωση του πρώην δημάρχου και επικεφαλής της Νέας Δημοτικής Κίνησης

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τέθηκε το θέμα για τα εντάλματα που εκδόθηκαν το 2021 για τις οικοσυσκευές από τον σεισμό του Μαρτίου της ίδιας χρονιάς. Εκεί με παρέμβασή μου τοποθετήθηκα αναφέροντας την διαδικασία που είχε γίνει για την πληρωμή των αποζημιώσεων για τις οικοσυσκευές.

Μετά τον σεισμό είχαμε συγκροτήσει τρεις επιτροπές για την εκτίμηση των εν λόγω αποζημιώσεων. Αυτές οι επιτροπές εξέδωσαν τα πορίσματα για κάθε περίπτωση δικαιούχου. Στην συνέχεια ομαδοποιώντας κάποια πορίσματα προέβησαν στην σύνταξη ενός πρακτικού για αυτόν τον αριθμό των πορισμάτων.

Το πρακτικό συνέχεια από την επιτροπή πήγαινε στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου όπου εκδίδονταν το ένταλμα πληρωμής αναφέροντας στην πρώτη σελίδα το όνομα του πρώτου δικαιούχου του πρακτικού της επιτροπής και τους υπόλοιπους ως λοιποί δικαιούχοι. Στην δεύτερη σελίδα του εντάλματος αναφέρονται τα ονόματα και τα ποσά όλων των δικαιούχων. Είναι μία διαδικασία σύμφωνα με τον Νόμο και η ίδια ακριβώς διαδικασία χρησιμοποιείται και για την μισθοδοσία των υπαλλήλων του Δήμου.

Με την παραπάνω διαδικασία εκδόθηκαν 27 ομαδικά εντάλματα πληρωμής τα οποία αφορούν 237 δικαιούχους. Προς το τέλος της διαδικασίας πληρωμών εκδόθηκαν και 12 ατομικά καθώς υπήρξε καθυστέρηση από κάποιους στην προσκόμιση των δικαιολογητικών και για να μην περιμένουν όσοι ήταν εντάξει με τα χαρτιά τους η υπηρεσία προχώρησε στην έκδοσή τους ατομικά. Τέλος όπως τονίστηκε κανένας δικαιούχος δεν πήρε ποσό μεγαλύτερο των 6.000,00€.

Η παραπάνω διαδικασία έγινε για όλους όσους δικαιούνταν την εν λόγω αποζημίωση σε όλο τον Δήμο. Δεν ξέρω γιατί έγινε στο Δαμάσι μόνο η παρεξήγηση νομίζοντας ότι κάποιοι πληγέντες εισέπραξαν ποσά μεγαλύτερα των 6.000,00 που ήταν το μέγιστο που δικαιούνταν. Όπως αναφέρθηκε και στο δημοτικό συμβούλιο όποιος θέλει μπορεί να προσέλθει στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου για του λόγου το αληθές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ