Ορκωμοσία τριών νέων υπαλλήλων στο Δήμο Τυρνάβου

Ορκίστηκαν στο Δημαρχείο ενώπιον του Δημάρχου Τυρνάβου, Αστέριου Τσικριτσή, τρεις νέοι υπάλληλοι του Δήμου, οι οποίοι διορίστηκαν ως επιτυχόντες της υπ’ αριθ. 2ΓΒ/2023 προκήρυξης του ΑΣΕΠ, σε κενές οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού με τις εξής ειδικότητες:
– ΤΕ Τεχνολόγων Μηχανικών
– ΤΕ Τεχνολόγων Πολιτικών Μηχανικών
– ΤΕ Διοίκησης Μονάδων Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Δήμαρχος, υποδέχθηκε θερμά τους εργαζόμενους, καλωσορίζοντάς τους στο Δήμο και τους ευχήθηκε καλή δύναμη στα καθήκοντά τους.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται σε μια κρίσιμη καμπή, κατά την οποία η νέα δημοτική αρχή καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να αναπτύξει το σχεδιασμό της, ξεπερνώντας εμπόδια που έχουν να κάνουν και με την πληρότητα της στελέχωσης των υπηρεσιών και των δομών του Δήμου.

Για αυτή την κατάσταση ευθύνη έχουν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συντάσσονταν διαχρονικά με τις αντιλαϊκές πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων, οδηγώντας σε αποψίλωση και σε υποστελέχωση των υπηρεσιών παράλληλα με την επέκταση ελαστικών εργασιακών σχέσεων σε αυτές.

Σε δήλωση του ο κ. Τσικριτσής τόνισε:

«Θεωρούμε ότι με την ένταξη εργασιακού δυναμικού, θα υπάρξει καλύτερη και πληρέστερη λειτουργία του Δήμου, ώστε να ανταποκρίνεται με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις καθημερινές ανάγκες και τα προβλήματα των δημοτών ενισχύοντας ιδιαίτερα μια κρίσιμη δομή, όπως αυτή της Τεχνικής Υπηρεσίας, αλλά και των κοινωνικών υπηρεσιών.

Δυστυχώς η πολιτική επιλογή και της σημερινής κυβέρνησης για συνεχιζόμενες απαγορεύσεις προσλήψεων, αποτελεί κρίσιμο ζήτημα για τη λειτουργία όλων των Υπηρεσιών μας, που η διαμορφωθείσα κατάσταση των ελλείψεων προσωπικού σε Διοικητικούς, Οικονομικούς και Τεχνικούς κλάδους, θέτει πλέον σε άμεσο κίνδυνο την ίδια τη λειτουργία τους. Ενα φαινόμενο που απειλεί την λειτουργία όλων των Δήμων πανελλαδικά.

Η κυβέρνηση προωθεί και επιβάλει στους Δήμους για να μπορούν να λειτουργήσουν αντί για στελέχωση θέσεων με μόνιμο προσωπικό, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, με 2μηνα, 4μηνα, προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας 8μήνων, που πριν ήταν 5μηνα, όπως επίσης και άλλες μορφές εργασιακών σχέσεων.

Αναδεικνύεται για μια ακόμα φορά το δίκιο του αγώνα μας, για ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Συνεχίζουμε να παλεύουμε για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σύμφωνα με τις ανάγκες του Δήμου Τυρνάβου. Διεκδικούμε την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων του Δήμου με κρατική χρηματοδότηση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ