«Πλημμύρισε» το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με μουσικές απ’ όλο τον κόσμο

Εξαιρετική η εμφάνιση της Χορωδίας των Υπαλλήλων της Boeing

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024 το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας «πλημμύρισε» με μελωδίες από τη Χορωδία των Υπαλλήλων της Boeing ( Boeing Employees Choir), μια από τις κορυφαίες ερασιτεχνικές χορωδίες των Ηνωμένων Πολιτειών, που ήλθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για μια σειρά έξι συναυλιών και μάγεψε το τυχερό κοινό, που τις παρακολούθησε στην περιοδεία της σε όλη τη χώρα.,

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας τους στη Λάρισα, τα μέλη της χορωδίας είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν την αγάπη τους για τη μουσική με το Λαρισαϊκό κοινό, παρουσιάζοντας ένα ποικίλο πρόγραμμα που περιελάμβανε θρησκευτικούς ύμνους, σπιρίτσουαλς, αλλά και παραδοσιακά αμερικανικά τραγούδια, που σπάνια συναντά κανείς.

Διεύθυνση χορωδίας: Δρ. Ντέηβιντ Κράυσλερ, Συνοδεία στο πιάνο: Μπρόνγουιν Έντουαρντς.

Ο Πρόεδρος του Δικτύου «Περραιβία» κ. Κώστας Σκριάπας, κατά την υποδοχή των χορωδών, δήλωσε ότι :
«Έχουμε την τύχη και την χαρά να έχουμε απόψε κοντά μας μια από τις κορυφαίες ερασιτεχνικές χορωδίες των Ηνωμένων Πολιτειών.
Από το μακρινό Σηάττλ, που βρίσκεται στις όχθες του Ειρηνικού Ωκεανού, στο βορειοδυτικό άκρο των Ηνωμένων Πολιτειών, ήρθε απόψε να ευφράνει τις ψυχές μας με το τραγούδι τους η Χορωδία των Υπαλλήλων της Μπόιγκ. (Boeing Employees Choir) υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Δρ. Ντέιβιντ Κράυσλερ.
Και δεν μπορούσαμε παρά να δεχτούμε ,όταν πριν λίγες μέρες μας ζητήθηκε , να είμαστε οι οικοδεσπότες τους στην όμορφη πόλη της Λάρισας.


Το Δίκτυο ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ , που έχω την τιμή να εκπροσωπώ ως Πρόεδρός του, πάντα στηρίζει, κατά τα τελευταία 17 χρόνια, όλες εκείνες τις προσπάθειες που αφορούν τις τέχνες , τη μουσική , τον πολιτισμό και την αλληλοκατανόηση μεταξύ των λαών , έχοντας ως σημαία την ειρήνη στον κόσμο, τη δικαιοσύνη και την αντιμετώπιση των ανισοτήτων και της φτώχειας στον πλανήτη».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Διευθυντής Δ.Ω.Λ. κ. Χρήστος Λενούτσος, ο οποίος δήλωσε ότι:” το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας θα αποτελεί πάντα μια «θερμοκοιτίδα» ,όπου όλες οι μουσικές του κόσμου είναι ευπρόσδεκτες , αποτελώντας κόσμημα για τη Λάρισα και την Ελλάδα” , ενώ μαζί με τον κ. Κώστα Σκριάπα-Πρόεδρο του Δικτύου «Περραιβία» , επέδωσε τις αναμνηστικές πλακέτες στη Χορωδία των εργαζομένων της Boeing, στον μαέστρο και στην πιανίστα της χορωδίας.

Επίσης, στη συναυλία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι πολιτιστικών Φορέων και πολλοί φιλόμουσοι από την πόλη της Λάρισας, οι οποίοι και χειροκρότησαν την εξαιρετική χορωδία που ταξίδεψε από τόσο μακριά , για να παρουσιάσει μοναδικές χορωδιακές μελωδίες.

Η Χορωδία των Υπαλλήλων της Boeing, με μια μακρά ιστορία που ξεπερνά τα 75 χρόνια, έχει κατακτήσει διεθνή φήμη για τις εξαιρετικές της ερμηνείες και τις περιοδείες της σε όλο τον κόσμο.

Αποτελούμενη κυρίως από εργαζομένους, συνταξιούχους και μέλη των οικογενειών τους, η χορωδία πραγματοποιεί περίπου είκοσι συναυλίες ετησίως με ρεπερτόριο που εκτείνεται από το Μπρόντγουεϊ μέχρι τον Μπαχ.
Αρκετές συναυλίες κάθε σεζόν είναι αφιερωμένες σε επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας και άλλα κοινωφελή ιδρύματα, ενώ αναδεικνύουν την κοινωνική αλληλεγγύη, ως το υπέρτατο κοινωνικό αγαθό, για τη στήριξη ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας. .

Οι πόλεις που φιλοξένησαν τις συναυλίες κατά την περιοδεία της Χορωδίας των Εργαζομένων στην Boeing, ήταν:
1. η Αθήνα, Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024 -American College of Greece, Faculty Lounge.Με την συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας του Αμερικανικού Κολλεγίου Αθηνών ACG, διεύθυνση Έφη Μηνακούλη.
2. Σύρος,Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024 -Προάυλιος Χώρος Ιερού Ναού Φανερωμένης Χρούσα. Συνδιοργάνωση της Καθολικής Επισκοπής Σύρου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου.
3. Άμφισσα, Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024,Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας,Υπό την Αιγίδα του Δημοτικού Ωδείου Δελφών
4. Λάρισα, Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 20:00,Αίθουσα Συναυλιών Δημοτικού Ωδείου.
Με την ευγενική στήριξη του Δικτύου «Περραιβία»,
5. Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 20:00 ,Θέατρο Τσακίρης Σταυρούπολη
Συνδιοργάνωση: Δήμος Παύλου Μελά και Πολιτιστικός Σύλλογος “Σύζευξις, Τέχνες και Επιστήμες”
6. Καβάλα, Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 20:00 , Μεγάλη Λέσχη Καβάλας.

Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο των Εορτασμών της Εκατονταετηρίδας της Μητρόπολης Καβάλας, Φιλίππων και Θάσου, με την συνεργασία του Δήμου Καβάλας και του Μουσικού Σχολείου Καβάλας. Με την συμμετοχή της Μικτής Πολυφωνικής Χορωδίας του Συλλόγου Νέας Περάμου και της Χορωδίας του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής Καβάλας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ