1 εκ. € στο δήμο Τυρνάβου από το ΥΠΕΣ για αποκατάσταση ζημιών λόγω Daniel σε αστικό και αγροτικό οδικό δίκτυο

Με το ποσό του 1 εκατ. € χρηματοδοτεί τον δήμο Τυρνάβου το υπουργείο Εσωτερικών σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Θ. Λιβάνιος με στόχο να αποκατασταθούν ζημιές που προκάλεσε ο Daniel στο αγροτικό και αστικό οδικό δίκτυο στα όρια του δήμου.

Η χρηματοδότηση έρχεται ύστερα από σχετικό αίτημα που είχε υποβάλλει ο δήμαρχος Στ. Τσικριτσής κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον κ. Λιβάνιο τον Μάρτιο.

Οπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, «Η πράξη αφορά την αποκατάσταση βλαβών αστικών οδών, την αποκατάσταση βλαβών αγροτικών οδών, την προμήθεια υλικών λατομείου για την αποκατάσταση βλαβών στο αγροτικό οδικό δίκτυο καθώς κοπή και απομάκρυνση επικίνδυνων δένδρων.

Οι παρεμβάσεις πρόκειται να γίνουν σε ολόκληρη την χωρική αρμοδιότητα του Δήμου Τυρνάβου μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που προκληθήκαν από τις καταιγίδες Daniel και Elias.Η υλοποίηση του έργου αναμένεται να αντιμετωπίσει προβλήματα στις οδούς και τη βλάστηση που χρησιμοποιούνται από τους δημότες, με ταυτόχρονη αναβάθμιση των συνθηκών μετακίνησης τους με ασφάλεια αλλά και των αγροτών προς τις εργασίες τους».

Για να δείτε τη σχετική απόφαση πατήστε ΕΔΩ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ