ΛΕΞΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Τυρναβίτες δημιούργησαν μια έκδοση εικονογραφημένης ντοπιολαλιάς της περιοχής

Μανάρι. Ντράβαλα. Σαρμαδάκι…….. Δημιουργοί κόμικς εξηγούν λέξεις της Λάρισας αλλά και κοντινών χωριών με εικονογράφηση και χιούμορ.
Ο Τυρναβίτης Θάνος Κυρατζής και ο Νίκος Τσικούρας του LoudMouse Crew Comics στην οποία συμμετέχει ο επίσης Τυρναβίτης Στέλιος Πλιάτσικας με τη βοήθεια της έρευνας του Βασίλη Καραμπούλα μετέτρεψαν τις λέξεις σε εικόνες.

Η ιδέα της εξερεύνησης των λέξεων που υπάρχουν και νοηματοδοτούνται σε προφορικό επίπεδο πρωτίστως και η δημιουργική απεικόνιση τους ώστε να αποδοθούν κάτω από μία νέα προοπτική σε όσους ήδη γνωρίζουν την έννοιά τους, αλλά και σε όσους τις πρωτοσυναντούν ήταν η μεγάλη πρόκληση για τους δημιουργούς.
Λέξεις που κάποιοι ξέρουν μία έννοια τους αλλά δεν γνωρίζουν τις ρίζες τους ή την αρχική τους σημασία, ο Θάνος Κυρατζής και ο Νίκος Τσικούρας ανέλυσαν και εικονογράφησαν σε μια ευφάνταστη έκθεση που συνδυάζει λέξη και εικόνα με έναν μοναδικό τρόπο.
Δεν είναι μόνο 20 οι λέξεις που εικονογραφήθηκαν, είναι πολύ περισσότερες. Είναι οι λέξεις που κουβαλούν αναμνήσεις, ιστορίες, γέλια και κλάματα που μας βοήθησαν να καταλάβουμε πόσο βαθιά βρίσκονται οι ρίζες της γλώσσας στη ψυχή μας.
Η δεύτερη έκδοση του εικονογραφημένου βιβλίου, μετά την εξάντληση της πρώτης τυπώνεται με την ευγενική χορηγία των Βιολογικών Οίνων Εσκίογλου – Λάρισα, Νίκαια, Ραψάνη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ