Εγκαινιάστηκαν δύο νέες γραμμές παραγωγής του ομίλου ALFA WOOD στη ΒΙΠΕ Λάρισας

Πρόκειται για μία τεράστια επενδυτική κίνηση, που θα ενισχύσει την παραγωγική δυναμικότητα της εταιρείας

Ο Όμιλος ALFA WOOD GROUP, με 44 χρόνια ηχηρής παρουσίας στη βιομηχανία ξύλου, παράγει προϊόντα υψηλής ποιότητας που συνδυάζουν καινοτομία, αισθητική και βιωσιμότητα. Τα τελευταία δύο χρόνια ο Όμιλος ALFA WOOD GROUP προχώρησε σε μία τεράστια επενδυτική κίνηση, που πρόκειται να ενισχύσει την παραγωγική δυναμικότητα της εταιρείας, τοποθετώντας την στην αιχμή των εξελίξεων του κλάδου.

Η επένδυση αυτή αφορά δύο νέες γραμμές παραγωγής, τη γραμμή διακοσμητικών επιφανειών Synchro και τη γραμμή παραγωγής panels με Gloss και Matt επιφάνειες.

Μιλώντας με αριθμούς, η συνολική επένδυση των δύο νέων γραμμών παραγωγής αγγίζει τα 8 εκ.€ και προβλέπει την ενίσχυση της παραγωγικότητας του ομίλου με επιπλέον 24 εκ.€ συνολικά ανά έτος.

Η πρώτη γραμμή, η γραμμή Synchro, με παραγωγική δυναμικότητα 13.300 κυβικά ανά έτος, ενσωματώνει την προηγμένη τεχνολογία ΕIR Technology (Embossed In Register) προσδίδοντας στις διακοσμητικές επιφάνειες μία αυθεντική όψη και αίσθηση φυσικού ξύλου, καθώς το ανάγλυφο ακολουθεί τα νερά της επιφάνειας του ξύλου. Η δεύτερη γραμμή, με παραγωγική δυναμικότητα 22.500 κυβικά, παράγει πάνελ με gloss και matt επιφάνειες. Και οι δύο γραμμές αποτελούν μία υπολογισμένη απάντηση στις απαιτήσεις της αγοράς, οδηγώντας την Alfa Wood Group στην παραγωγή πρωτοποριακών για την εγχώρια αγορά προϊόντων.

Τα εγκαίνια των δύο νέων γραμμών παραγωγής πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024 στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στη ΒΙΠΕ Λάρισας, παρουσία των οικογενειών Αδαμόπουλου και Αγοραστού, ιδιοκτητών της εταιρείας, εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, των Δημάρχων, των τοπικών και θεσμικών φορέων, καθώς και πλήθους πελατών, συνεργατών, επιχειρηματιών, τραπεζικών εκπροσώπων αλλά και εργαζομένων από όλα τα υποκαταστήματα του ομίλου, οι οποίοι είχαν παράλληλα την ευκαιρία, να ξεναγηθούν και στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χρήστος Κέλλας, , οι βουλευτές του νομού κ.κ. Χρήστος Καπετάνος, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Λίτσα Λιακούλη, Βασιλης Κόκκαλης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος, ο CEO της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. κ. Θάνος Ψαθάς καθώς και άλλα πολιτικά πρόσωπα.
Η έναρξη της εκδήλωσης και ο συντονισμός της πραγματοποιήθηκε από τον δημοσιογράφο κ. Σωτήριο Πολύζο, ο οποίος έδωσε τον εναρκτήριο λόγο στους Αντιπροέδρους και Διευθύνοντες Συμβούλους του ομίλου κ. Γιώργο Αδαμόπουλο και κ. Στέλιο Αγοραστό καθώς και στον κ. Βασίλη Αδαμόπουλο Πρόεδρο της ALFA WOOD GROUP.

Τα στελέχη του Ομίλου παρουσίασαν συνοπτικά την ισχυρή θέση της Alfa Wood Group στον ελληνικό και διεθνή κλάδο ξύλου, καθώς και την επιτυχημένη πορεία από την ίδρυση της έως και σήμερα και τα σχέδια ανάπτυξης προς το μέλλον με γνώμονα το όραμα του ομίλου: Τη συνεχή εξέλιξη σε μηχανολογικό εξοπλισμό και μετέπειτα την παραγωγή καινοτόμων, πιστοποιημένων, φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων, τα οποία θα ενισχύσουν τις εξαγωγές του ομίλου και θα τον εδραιώσουν σε νέες αγορές. Ένα συλλογικό όραμα που εκφράζει και καλύπτει τη διοίκηση και το προσωπικό του ομίλου .

Χαιρετισμό απηύθυνε ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης και τόνισε «Είχα την τιμή όταν διετέλεσα τα καθήκοντά του ως υπουργός Ανάπτυξης της χώρας, να ξεκινήσουμε την προσπάθεια εκκίνησης της γραμμή παραγωγής που σήμερα εγκαινιάζουμε». Επίσης ο κος Χρ. Κέλλας, ο κος κ. Δ. Κουρέτας και ο κος. Θ. Μαμάκος μίλησαν και υπογράμμισαν την εντυπωσιακή πορεία του ομίλου και τη σημαντικότητα των επενδύσεων τους σε πανελλήνιο επίπεδο.

Τον αγιασμό των εγκαινίων των νέων βιομηχανικών γραμμών τέλεσε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος με συνοδεία ιερέων.
Οι καλεσμένοι απόλαυσαν πλούσια εδέσματα και οίνο στον μπουφέ που είχε στηθεί στον χώρο των εγκαινίων.

default
default

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ