Δημοσιογράφοι – μεσίτες ανθρώπινων ψυχών

Από το πρωί μάθαμε όλες τις «γαργαλιστικές» λεπτομέρειες για το θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ που δίνουν τροφή σε ανάλογες εκπομπές ή στην άβυσσο των Social Media. Για μία ακόμη φορά, όπως άλλωστε συμβαίνει πάντοτε στη χώρα μας σε ανάλογες περιπτώσεις, ο τραγικός θάνατος του Τζορτζ Μπάλντοκ έγινε αντικείμενο τυμβωρυχίας.

Αλλωστε είχε όλα τα στοιχεία που αποτελούν το καλύτερο υλικό για όλους αυτούς τους δημοσιογράφους και τις εκπομπές που εκπροσωπούν. Διάσημος ποδοσφαιριστής, νεαρός σε ηλικία με θητεία σε μεγάλες ομάδες, που έχασε τη ζωή του σε πισίνα, έχοντας ένα μπουκάλι με βότκα πλάι του.

Από το πρωί μάθαμε όλες τις «γαργαλιστικές» λεπτομέρειες για το θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ που δίνουν τροφή σε ανάλογες εκπομπές ή στην άβυσσο των Social Media. To μπουκάλι με τη βότκα ήταν μισοάδειο (αν και θα μπορούσαν να πουν μισογεμάτο αλλά θα χαλούσε την ιστορία), είχε δύο ποτήρια, φορούσε το μαγιό του και άλλα πολλά.

Η… ενημέρωση χτύπησε κόκκινο, όταν μάθαμε από μεσίτη σε πρωινή εκπομπή ότι το σπίτι που διέμενε στη Γλυφάδα, ανήκει σε ένα από τα πιο ακριβά συγκροτήματα κάτω από τη Λεωφόρο Ποσειδώνος, με εμβαδόν 210 τετραγωνικά και ενοίκιό της αγγίζει τα 15.000 ευρώ το μήνα.

Όλα αυτά πασπαλισμένα με εναέριες εικόνες από drone για να συνειδητοποιήσουμε για τα καλά που έμενε ή μάλλον που πέθανε ο Μπάλντοκ, αφήνοντας φυσικά πολλά υπονοούμενα για τον τρόπο που ενδεχομένως θα πέθανε.

Λες και δεν έχει σημασία ότι πέθανε χωρίς λόγο και αιτία ένας νέος άνθρωπος αλλά ότι έμενε σε νεόδμητο σπίτι που κόστιζε 15.000 ευρώ το μήνα. Η ότι βγάλαμε το συμπέρασμα πριν και από τον ιατροδικαστή, θεωρώντας ότι η κατανάλωση βότκας έπαιξε το ρόλο της στο θάνατο του. Μία γυναίκα έχασε τον άνδρα της, ένα κοριτσάκι τον μπαμπά του και εμείς μιλούσαμε για την βότκα!

Ευτυχώς η σύζυγος του είναι μακριά και δεν θα δει ή θα ακούσει όσα από το πρωί κυκλοφορούν για το χαμό του άντρα της στην ελληνική πραγματικότητα. Λες και το ήξερε, ζητώντας από όλους να σεβαστούν τις δύσκολες στιγμές της οικογένειες, απευθυνόμενη περισσότερο στον βρετανικό Τύπο που δεν διαφέρει και πολύ από τον ελληνικό!

Θα ήταν εντελώς απλοϊκό και κυρίως αφελές, όσους υπηρετούν τη δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας να τους ρίξουμε αποκλειστικά όλο το ανάθεμα. Αυτή τη δουλειά κάνουν εδώ και χρόνια, έτσι την έμαθαν, έτσι θα συνεχίσουν να την ασκούν! Ωστόσο, όλα αυτά δεν θα συνέβαιναν, εάν δεν υπήρχε το ανάλογο κοινό που διψάει για τέτοια είδους (παρα)πληροφόρηση και εκτοξεύει στα ύψη την τηλεθέαση των ανάλογων εκπομπών.

Kαλώς η κακώς παίζουν αυτό που πουλάει και σπάει τα μηχανάκια της τηλεθέασης ή ποστάρουν αυτό που έχει τα περισσότερα κλικ και like. Κριτήριο όλων μας σε αυτή τη δουλειά, είναι η απήχηση στο κοινό των όσων κάνουμε και όχι τι είναι τελικά σωστό να παρουσιάσουμε.

Αρα «κοράκια» δεν πρέπει να θεωρούνται μόνο όσοι τα σερβίρουν, αλλά και όσοι τα αποδέχονται με την ίδια ευκολία. Γι’ αυτό πριν κατηγορήσουμε, ας κοιτάξουμε πρώτα στον καθρέπτη.

Και φυσικά όλη αυτή η τυμβωρυχία θα διαρκέσει για τρεις ημέρες, όσο διαρκούν όλα τα μεγάλα γεγονότα στην Ελλάδα, μέχρι το αδηφάγο κοινό να στρέψει αλλού το ενδιαφέρον του. Μόνο τρεις ημέρες κόντρα σε ολόκληρη τη ζωή μιας γυναίκας και ενός παιδιού που έχασαν τον άνδρα και τον μπαμπά τους! Και πρέπει να μάθουν να ζουν με το δυσβάσταχτο φορτίο της ανθρώπινης απώλειας…

Δήμος Μπουλούκος – in.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ