Επίσκεψη του μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου στην έκθεση των φωτορεπόρτερ για τον Daniel

Ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος επισκέφτηκε την έκθεση των Λαρισαίων φωτορεπόρτερ για την καταστροφική πλημμύρα που έπληξε την Θεσσαλία . Ξεναγήθηκε στη έκθεση και στάθηκε σε καποιες εικόνες . Υπογραμμισε τον ρόλο της εκκλησίας στα συσσίτια των πλημυροπαθών σε συνεργασία με την πυροσβεστική υπηρεσία και τις ομάδες διάσωσης στις πληγέντες περιοχές όπως τον Αγιο Θωμά και τις Εργατικές κατοικίες Γιάννουλης .Επίσης στάθηκε στις εικόνες των εργατικών κατοικιών όπου σκεπάστηκε εντελώς από το ναό ο ιερός ναός Αγιων Αποστόλων παθαίνοντας τεράστιες καταστροφές όπως και οι κάτοικοι στην περιοχή.

Επίσης στάθηκε στην εικόνα της Παναγίας στην Αγία Παρασκευή των Τεμπών σχολιάζοντας το γεγονός ότι η εικόνα της Αγίας Παρασκευής βρέθηκε εντελώς άθικτη.


Επεσήμανε την ανάγκη έργων από την Πολιτεία ώστε να μην ξανασυμβούν καταστροφές από τις πλημμύρες. Θεώρησε σημαντική την έκθεση των Λαρισαίων φωτορεπόρτερ και πρότεινε να μεταφερθεί και σε άλλες πόλεις ιδιαιτέρως στην Αθήνα όπου δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα που συντελείται στην υπόλοιπη Ελλάδα.


Η έκθεση συνεχίζεται από την Δευτέρα στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Λαρισαίων στην αίθουσα Τάκης Τλούπας στον δεύτερο όροφο με ώρες λειτουργίας 11-13.30 και 17.00 – 20.00.
Η έκθεση μετά την παράταση λειτουργίας της θα διαρκέσει έως τις 18 Οκτωβρίου.


Καλούνται όσοι φορείς, σύλλογοι σχολεία και ομάδες θελήσουν να την επισκεφτούν να συνεννοηθούν ώστε να υπάρξει ξενάγηση στα τηλέφωνα
Ντόμαλης Απόστολος 6973303592
Καστανάρας Δημήτρης 6947408190
Μαντζιαρης Κων/νος 6944457545

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ