Στο 1.07 εκ. € το χρέος των διαδημοτικών σφαγείων Τυρνάβου – Ερχονται ορκωτοί λογιστές για το πόρισμα της εκκαθάρισης

Εκτενής συζήτηση για την κατάσταση των διαδημοτικών σφαγείων του Τυρνάβου που εδώ και 7 περίπου χρόνια έχουν τεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης έγινε σήμερα σε ειδική συνεδρίαση του δήμου Τυρνάβου, με δεδομένο ότι παραδόθηκε στο δήμο το πόρισμα της εκκαθάρισης σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν υποχρεώσεις ύψους 1,07 εκ. € της επιχείρησης προς το δημόσιο, τον ΕΦΚΑ, τις τράπεζες κ.λπ.

Οπως εξήγησε στη σημερινή συνεδρίαση ο δήμαρχος Στ. Τσικριτσής στόχος της δημοτικής αρχής είναι να αναθέσει σε ορκωτούς λογιστές τον έλεγχο των αποτελεσμάτων της εκκαθάρισης ώστε να υπάρξει μία πιο πλήρης εικόνα της κατάστασης, ενώ η δημοτική αρχή σκέφτεται να κινηθεί νομικά τόσο για να διεκδικήσει μείωση του χρέους όσο και για να εισπράξει χρήματα που οφείλουν στην επιχείρηση πελάτες του σφαγείου, σύμφωνα με τα στοιχεία της εκκαθάρισης.

Επίσης στόχος της δημοτικής αρχής είναι στο αμέσως επόμενο διάστημα να αναζητηθούν και να αποδοθούν ευθύνες σε διοικούντες την επιχείρηση τα προηγούμενα χρόνια αν και όπως αναφέρθηκε οι ποινικές ευθύνες έχουν παραγραφεί στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Αναλυτικό ρεπορτάζ μετά το πέρας της συνεδρίασης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ