Β. Κόκκαλης: Ηχηρή επιβεβαίωση της πολιτικής μας οι επίσημες δηλώσεις Ιατρών και Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού

Δείτε τη δήλωση με αφορμή τα όσα υποστηρίζουν οι υγειονομικοί

Για ηχηρή επιβεβαίωση των όσων υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ από τις επίσημες δηλώσεις Ιατρών και Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, κάνει λόγο σε δήλωσή του ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και Βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης.
Αναλυτικά αναφέρει: «Η Δημόσια Υγεία και το Δημόσιο Σύστημα Υγείας είναι πυλώνες του κοινωνικού κράτους και δεν προσφέρονται ούτε για λαϊκισμό ούτε για κομματικές αντιπαραθέσεις, όπως αβάσιμα κατηγορούσε την αντιπολίτευση η Κυβέρνηση και οι Υπουργοί Υγείας της τελευταίας πενταετίας.
Η επιβεβαίωση των συνεχών και αλλεπάλληλων κοινοβουλευτικών παρεμβάσεών μας και η διάψευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, ήρθε με την ηχηρή συνέντευξη τύπου της Προέδρου του Συλλόγου Ιατρών ΕΣΥ – Ειδικευόμενων ΠΓΝΛ, του προέδρου του Συλλόγου Καθηγητών Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Προέδρου του Ι.Σ, οι οποίοι περιέγραψαν την κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ως “την κορύφωση της επίθεσης στο δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας”, μίλησαν για οργανωμένη υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση», για ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά, για παραιτήσεις γιατρών και φυγή τους στο εξωτερικό, για παρωχημένο εξοπλισμό και τις ασυντήρητες υποδομές, για υπερεργασία χωρίς ρεπό και άδειες, εργασιακή εξουθένωση και υποτίμηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Στόχος της κυβέρνησης η εμπορευματοποίηση του συστήματος υγείας και την προώθηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
Οι αποκαλύψεις αυτές πρέπει να φέρουν τον Υπουργό Υγείας ακόμη και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό στο βήμα της Βουλής, ώστε να δώσει τις απαντήσεις που οφείλει, όχι στην αντιπολίτευση, αλλά στους γιατρούς και εργαζομένους και κυρίως στους πολίτες, αφού τους στερεί, χάριν του κέρδους, το αναφαίρετο δικαίωμα στην δημόσια υγεία με όρους αξιοπρέπειας.
Άμεσα, ως έχουμε χρέος, θα σταθούμε αρωγοί στην ηχηρή αγανάκτηση των ιατρών, καταθέτοντας επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή για να πιέσουμε συλλογικά και μαζικά για ένα θέμα που δεν έχει πολιτικό χρωματισμό.
Καλώ δε, όλους τους βουλευτές, κυβερνητικούς και της αντιπολίτευσης να συστρατευτούμε για την αντιμετώπιση της οικτρής αυτής κατάστασης που επικρατεί στο Νοσοκομείο της Περιφέρειάς μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ