«Η Πόλη που Θέλουμε»: Περί συζήτησης για τα σφαγεία χωρίς την παρουσία του εκκαθαριστή και του λογιστή

Δείτε τί αναφέρει η σχετική ανακοίνωση

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, καλεστήκαμε για να συζητήσουμε αναφορικά με την κατάσταση της υπό εκκαθάρισης Διαδημοτικής Επιχείρησης Σφαγείων περιοχής Τυρνάβου-Αμπελώνα.

Ήταν κάτι που ως παράταξη το έχουμε ζητήσει από την απερχόμενη δημοτική αρχή, με δύο αιτήσεις στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου, χωρίς καμία ανταπόκριση φυσικά, ενώ το ζητήσαμε και στην διαδικασία λογοδοσίας από την σημερινή δημοτική αρχή.

Με έκπληξη όμως διαπιστώσαμε πως από την συνεδρίαση, έλειπαν ο εκκαθαριστής, ο λογιστής των σφαγείων, ο εκπρόσωπος του δήμου Λαρισαίων, καθώς κατέχει ένα ποσοστό στα σφαγεία και πολλοί ακόμα εμπλεκόμενοι με τα σφαγεία, που κατά την γνώμη μας θα έπρεπε να παρευρίσκονται. Και πως να παρευρίσκονται άλλωστε αφού πέραν των δημοτικών συμβούλων, ΔΕΝ ΚΑΛΕΣΤΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΆΛΛΟΣ στην συνεδρίαση.

Ο λόγος σύγκλησης του δημοτικού συμβουλίου, τελικά δεν ήταν η συζήτηση περί σφαγείων, αλλά η πρόταση της δημοτικής αρχής, να βάλουμε «ορκωτό λογιστή», όπως μας είπε ο δήμαρχος, για να ελέγξει τα αποτελέσματα του εκκαθαριστή, χωρίς όμως ο εκκαθαριστής να μας παρουσιάσει τα αποτελέσματα της έκθεσης.

Η παράταξή μας, μετά από αυτήν την εξέλιξη, ζήτησε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να επανέλθει το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση, πρόταση με την οποία συντάχθηκαν εκ των υστέρων και οι υπόλοιπες παρατάξεις, με την προϋπόθεση να καλεστούν στην συνεδρίαση όλοι οι εμπλεκόμενοι με τα σφαγεία.

Πάντως η συνεδρίαση λίγο έλειψε να τιναχτεί στον αέρα, με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να θέλει να αποχωρήσει, αφού μετά την έντονη αντιπαράθεση επί του θέματος, νυν και πρώην δημάρχου, η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου, αλλά με την παρέμβαση του αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου, η συνεδρίαση συνεχίστηκε κανονικά, με τον πρόεδρο να επιστρέφει στην θέση του και την μισή παράταξη του κ. Κόκουρα να αποχωρεί. Σίγουρα μία κατάσταση που όλους μας λυπεί και ελπίζουμε να μην ξανασυμβεί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ