Η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών, ζητά ενημέρωση από τον Δήμαρχο για τις υπέρογκες χρεώσεις της ΔΕΗ

Δείτε τί αναφέρει η παράταξη στην ανοικτή επιστολή προς τον Γ. Μανώλη

Δήμαρχε,
Για μια ακόμη φορά, επειδή αποφεύγετε να μας πληροφορήσετε, με την παροχή στοιχείων που σας έχουμε ζητήσει, αναγκαζόμαστε να σας απευθύνουμε δημόσια επιστολή, σχετικά με το θέμα των υπέρογκων και αδικαιολόγητων χρεώσεων της ΔΕΗ, προς τον Δήμο μας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, μελετώντας τις συνολικές χρεώσεις της ΔΕΗ, για το έτος 2023, εντόπισε υπερβολικές καταναλώσεις, που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν και φυσικά βαρύνουν τα οικονομικά του Δήμου και κατ’ επέκταση τους δημότες.

Μικρά χωριά, όπως ο Ευαγγελισμός και η Ελάτεια, έχουν τέτοιες καταναλώσεις, για δημοτικό φωτισμό, που είναι κατά πολύ μεγαλύτερες, των συνολικών αντίστοιχων καταναλώσεων, των μεγάλων χωριών όπως οι Γόννοι και ο Πυργετός. Συγκεκριμένα στον Ευαγγελισμό, σε έναν μετρητή, ενώ θα έπρεπε η κατανάλωση να μην υπερβαίνει τις 10.000-15.000 KW ετησίως, αυτή αγγίζει τις 160.000 KW.

Αντίστοιχα στην Ελάτεια έχουμε αντί για 10.000 KW, 101.000 KW.
Θα δούμε βεβαίως και σε άλλα σημεία, όπως οι δρόμοι που συνδέουν τα χωριά, ο φωτισμός να χρεώνεται στον Δήμο ενώ θα έπρεπε να βαρύνει την Περιφέρεια.

Δεν θα αναφερθούμε βεβαίως στις μικρότερες καταναλώσεις, που αφορούν άλλες χρήσεις, όπως σχολεία που έπαψαν να λειτουργούν, παλιά κοινοτικά καταστήματα που δεν έχουν προσωπικό, σπίτια που δεν θα έπρεπε να ρευματοδοτούνται από τον δημοτικό κουρβανά.
Θα μείνουμε στα ουσιώδη.

Σας ζητήσαμε τις καταστάσεις της προηγούμενης πενταετίας, με στοιχεία αντίστοιχα με αυτή που έχουμε στα χέρια μας και δεν μας τις δίνετε. Το κάνουμε γιατί θέλουμε να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης των σημερινών καταναλώσεων με αυτές του παρελθόντος και μάλιστα πολύ σημαντικό μιας και ένα μεγάλο μέρος του δικτύου έχει αντικατασταθεί με LED.

Αλήθεια, τι είναι αυτό που σας εμποδίζει;

Ποιός ελέγχει τις χρεώσεις της ΔΕΗ; Ο αντιδήμαρχος οικονομικών δεν το έχει εντοπίσει;
Αν η ΔΕΗ προβαίνει αυθαίρετα σε χρεώσεις, για καταναλώσεις που δεν έχουν γίνει, γιατί πρέπει να τις πληρώνει ο λαός;
Αν όμως αυτές οι καταναλώσεις είναι υπαρκτές τότε πρέπει να μας πείτε ποιός και γιατί τις επωφελείται.

Η σπουδή με την οποία “τρέξατε” να μετακυλίσετε το ενεργειακό κόστος, στην περιοχή Νέσσωνος, στο αρδευτικό νερό χωρίς να πρέπει, διπλασιάζοντας έτσι την τιμή του και ρίχνοντας στην απόγνωση τους αγρότες, δεν βλέπω να την έχετε εδώ. Γιατί άραγε;
Ζητάμε, μέσω της δημόσιας αναφοράς μας, την άμεση παράδοση κάθε στοιχείου που σας έχουμε ζητήσει, με σαφή χαρακτηρισμό όλων των καταναλώσεων, ώστε να πληροφορηθούν οι δημότες μας, τι καλούνται να πληρώσουν και γιατί πρέπει να το κάνουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ