ΠΕΣΕΚ: ΟΧΙ σε «δάσκαλο σκυφτό» και πεινασμένο

Ο αυταρχισμός και ο εκφοβισμός δεν θα περάσουν . Πάρτε πίσω τις διώξεις – κάτω τα χέρια από τους απεργούς εκπαιδευτικούς

Το Παράρτημα Λάρισας της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών ( ΠΕΣΕΚ) , εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εκπαιδευτικών για :

• Αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης ενάντια στους μισθούς εξαθλίωσης και στην ακρίβεια για να ζούνε αξιοπρεπώς μόνο από τον μισθό τους . Άμεση επιστροφή του 13ου -14ου μισθού (Δώρα ).

• Τα εργασιακά τους δικαιώματά , την κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου που εμπορευματοποιεί – κατηγοριοποιεί – διαφοροποιεί σχολεία, μαθητές, εκπαιδευτικούς με όχημα τη λεγόμενη «αξιολόγηση» . Στόχος της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την εκπαίδευση και να μετατρέψει το δημόσιο σχολείο σε επιχείρηση, μεγαλώνοντας τις μορφωτικές ανισότητες και απαξιώνοντας τους εκπαιδευτικούς.

• Για να βάλουν φρένο στην τρομοκρατία και τον αυταρχισμό του Υπουργείου Παιδείας και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που επιχειρούν με δικαστικές και πειθαρχικές δίωξης εκπαιδευτικών να ποινικοποιήσουν τη συλλογική δράση και τη συμμετοχή στις απεργίες των εκπαιδευτικών. Όσοι και όσες μορφώνουν και διαπαιδαγωγούν την νέα γενιά χρειάζονται στήριξη και όχι στοχοποίηση.

Εδώ και έναν αιώνα ο ριζοσπάστης παιδαγωγός, φιλόσοφος και δάσκαλος, Δημήτρης Γληνός έλεγε : «Ο δάσκαλος που θα καταπνίξει τη σκέψη του θα γίνει διπλά σκλάβος ή θα καταντήσει ένας ψυχικά ανάπηρα άνθρωπος, ανίκανος να μορφώσει άλλους».

Η μαχόμενη εκπαίδευση ουδέποτε καταπνίγει τη σκέψη της.
Καταγγέλλουμε τον αναπληρωτή Δ.Δ.Ε. Λάρισας, ο οποίος επέβαλε ποινή-δίωξη σε Διευθύντρια σχολείου της πόλης μας, (καθαίρεση από διευθύντρια) ενεργοποιώντας τις αντιδραστικές διατάξεις του ν.4823/21 λόγω της συμμετοχής της στην απεργία – αποχή σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ. Η ενέργεια του αυτή δείχνει πως στην κυβέρνηση, στο Υπουργείο Παιδείας και στη Διοίκηση το μόνο όπλο που τους έχει απομείνει για να προωθήσουν την αντιδραστική αντι-εκπαιδευτική πολιτική τους είναι η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός. Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν πως θα υποτάξουν το κίνημα των εκπαιδευτικών με τις διώξεις και την καταστολή! Υπενθυμίζουμε πως πριν από τη Ν.Δ. το επιχείρησαν και άλλες κυβερνήσεις και απέτυχαν.

Καμία μόνη ! Κανένας μόνος.
Να ακυρωθούν άμεσα όλες οι διώξεις-ποινές – Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των εργαζόμενων. Ο αγώνα συνεχίζεται μέχρι την οριστική και πλήρη δικαίωση της συναδέλφισσάς μας.

Καλούμε στη συγκέντρωση του συλλόγου διδασκάλων στην Πλατεία ταχυδρομείου την Τετάρτη 23/10/2024 στις 11:30 π.μ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ