Σφαγεία Τυρνάβου: Η εισήγηση του δημάρχου Στ. Τσικριτσή και τα ερωτήματα της Δ. Μπάσμπα στον εκκαθαριστή

Επαναλαμβάνεται σήμερα με διευρυμένη σύνθεση η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Τυρνάβου για το θέμα της υπό εκκαθάρισης διαδημοτικής επιχείρησης των σφαγείων, με τη συμμετοχή του εκκαθαριστή, αλλά και όλων των εμπλεκόμενων.

Παίρνοντας το λόγο στην αρχή της συνεδρίασης ο δήμαρχος Στ. Τσικριτσής εξήγησε το λόγο που δεν εκλήθηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση ο εκκαθαριστής και ο λογιστής λέγοντας:

«Οφείλουμε να διευκρινίσουμε όπως άλλωστε έχουμε κάνει και με δημόσιες τοποθετήσεις μας, ότι ο λόγος της μη πρόσκλησης και παρουσίας του εκκαθαριστή στη συνεδρίαση αυτή, είχε να κάνει με το ότι δεν θα κρίναμε επ’ ουδενί το προϊόν της εκκαθάρισης, δηλαδή δεν θα προχωρούσαμε σε απόφαση αποδοχής της ή μη, ούτε σήμερα θα το κάνουμε. Εμείς τουλάχιστον ως δημοτική αρχή δεν θα εισηγηθούμε κάτι τέτοιο στο σώμα.
Και αυτό διότι έχουμε εντοπίσει ζητήματα και προκύπτουν εύλογα ερωτήματα που χρίζουν απάντησης, όπως το ίδιο συμβαίνει και μας χαροποιεί αυτό και με τους επικεφαλής και τις άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Δηλαδή εξετάστηκαν τα στοιχεία, και όλοι μας ασχοληθήκαμε με την περίπτωση αυτή, αφιερώνοντας χρόνο και κόπο γιατί είναι και ζητήματα πολύ ειδικά. Η ενασχόληση βεβαίως εκφράζει και την αγωνία που υπάρχει στην τοπική κοινωνία και το ενδιαφέρον που έχει η υπόθεση των σφαγείων από πολλές πλευρές.
Οπότε με πνεύμα συνεννόησης καταλήξαμε στο να έχουμε σήμερα μαζί μας τον κ. εκκαθαριστή, παρ’ όλο που οφείλουμε να πούμε και έχουμε την πρώτη ευθύνη γι’ αυτό, η συζήτηση ξέφυγε στην προηγούμενη συνεδρίαση. Παράκληση από μέρους μου, να παρακολουθήσουμε με προσοχή και να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τη διαδικασία, όπως απαιτείται σαν Δ.Σ. διαφυλάσσοντας το κύρος του, και βέβαια λόγω της σοβαρότητας του θέματος».

Στη συνέχεια τόνισε ότι η νέα δημοτική αρχή πίεσε για την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης λέγοντας:

«Θα μπορούσαμε να αδιαφορήσουμε, να κρύψουμε το πρόβλημα κάτω από τα χαλί, να ασκήσουμε παρελκυστική τακτική και να παρατείνουμε τη διαδικασία της εκκαθάρισης επ’ αόριστο. Γενικά θα είχαμε την ευχέρεια να κινηθούμε με διάφορους τρόπους, αλλά πρώτον η συνείδησή μας δεν μας επέτρεψε να μείνουμε αμέτοχοι, δεύτερον τα ζητήματα με τους εργαζόμενους, τρίτον η εντολή που πήραμε από τους δημότες, και τέταρτον οι νομικές- ποινικές ευθύνες σε βάρος μας (σε βάρος κάθε δημοτικής αρχής που δεν πράττει το καθήκον της) μιας έτσι κι αλλιώς προβληματικής κατάστασης που όσο διαιωνίζεται, άλλο τόσο θα βαρύνει τον ίδιο το δήμο, τις υπηρεσίες του, την ομαλή λειτουργία του που θέλουμε να αποκαταστήσουμε σε όλα τα επίπεδα. Έπρεπε να δράσουμε άμεσα και αποφασιστικά».

Η σημερινή κατάσταση και οι αποφάσεις

Ο δήμαρχος αφού έκανε μία αναδρομή στην ιστορία των σφαγείων από την ίδρυσή τους μέχρι την απόφαση για εκκαθάριση τόνισε τα παρακάτω άκρως σημαντικά που εξηγούν τη σημερινή κατάσταση:

«Στις 11.09.2018, με την απόφαση 2/2018 του διαδημοτικού οργάνου της ΔΕΣΠΤΑ, αποφασίστηκε ο ορισμός ως εκκαθαριστών των κ. Ζυγελόπουλου και Κατσίδη. Ως αμοιβή ορίστηκε το ποσό των 7.800,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ για 1 χρόνο και σε περίπτωση παράτασης αυτής πέραν του έτους, 500 ευρώ μηνιαίως πλέον ΦΠΑ.

Όμως, από το 2018 που λύθηκε η επιχείρηση, και ακολούθησε η διαδικασία της εκκαθάρισης με τον ορισμό εκκαθαριστή, τα σφαγεία συνέχισαν να λειτουργούν και να διενεργούνται διαχειριστικές πράξεις από τον εκκαθαριστή. Δηλαδή η απόφαση περί εκκαθάρισης δεν υλοποιήθηκε κατά το μέρος που προέβλεπε, ότι τα σφαγεία θα μεταφερθούν και θα λειτουργούν ως υπηρεσία του Δήμου.
Παρεμπιπτόντως το νομοθετικό πλαίσιο για τις εκκαθαρίσεις, κατά την Υ.Α. 50891/10.09.2007 (ΦΕΚ 1876/14.09.2007 τεύχος Β’) προέβλεπε ως προς τα εξής σημεία: α) Με τον ορισμό των εκκαθαριστών παύει αυτοδίκαια η εξουσία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και τις αρμοδιότητές του ασκούν οι εκκαθαριστές, β) Στην εκκαθάριση διεκπεραιώνονται οι εκκρεμείς υποθέσεις, εισπράττονται οι απαιτήσεις, ρευστοποιείται η περιουσία και πληρώνονται τα χρέη της επιχείρησης. Το υπόλοιπο περιέρχεται στο Δήμο ή την Κοινότητα που έχει συστήσει την επιχείρηση. γ) Το στάδιο της εκκαθάρισης δεν μπορεί να υπερβεί την τριετία, από την ημερομηνία έναρξης της εκκαθάρισης. Για τη συνέχιση της εκκαθάρισης πέραν της τριετίας απαιτείται σχετική πράξη του Γενικού Γραμματέα της οικείας Περιφέρειας. Το στάδιο όμως της εκκαθάρισης δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπερβεί τη πενταετία.

Πάμε στο θέμα των εργαζομένων. Με την με αριθ. 404/31.12.2018 απόφαση του τότε δημάρχου κ. Σαρχώση, αποφασίζεται η κατάταξη του προσωπικού της λυθείσας επιχείρησης στο Δήμο Τυρνάβου. Σημειώνεται μάλιστα στην απόφαση, ότι οι εν λόγω έξι τον αριθμό υπάλληλοι καθίστανται αυτοδικαίως προσωπικό του Δήμου από τις 30.10.2018. Παρά την εν λόγω απόφαση, δεν εκδόθηκε ΦΕΚ, γιατί δεν υπήρχαν κενές αντίστοιχες προς τις κατά κατηγορία, κλάδο, ειδικότητα θέσεις στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας.
Στις 17.03.2020 δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β’903, η με αριθ. 3400/32465 απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας περί τροποποίησης του Οργανισμού του Δήμου, κατόπιν πλέον της οποίας επί θητείας κ. Κόκουρα, εκδίδεται η με αριθ. 37/02.04.2020 απόφαση του δημάρχου, με την οποία γίνεται η κατάταξη του προσωπικού σε «προσωρινές προσωποπαγείς θέσεις» στο Δήμο Τυρνάβου. Η απόφαση εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη, δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ 539 Γ’/04.05.2020 και παρ’ όλα αυτά, οι εργαζόμενοι συνέχισαν να τελούν υπό ομηρία, χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα, απασχολούμενοι στα σφαγεία (εν λειτουργία) και μισθοδοτούμενοι από τον εκκαθαριστή!
Παρά τα έγγραφα που υπήρξαν προς την δημοτική αρχή, από την πλευρά της υπηρεσίας, θα πούμε πάλι παρακάτω, να μας πει ο Κόκουρας πως αντιμετώπισε το θέμα και τι ενέργειες έκανε.

κ. συνάδελφοι,
όσα δεν μπόρεσαν να λυθούν επί μία ολόκληρη δημοτική περίοδο, η νέα δημοτική αρχή, που δεν τα έλυσε όλα, προσπάθησε όμως να αποκαλύψει το προβληματικό καθεστώς στον κόσμο και να πάρει μέτρα. Οι λύσεις έπρεπε να είναι δραστικές και άμεσες.

Τα σφαγεία σταμάτησαν να λειτουργούν με αυτό το απαράδεκτο, για να μην χρησιμοποιήσουμε άλλη έκφραση, καθεστώς στις 01.07.2024, αφού προηγήθηκε διαβούλευση και με το σωματείο των εκδοροσφαγέων, το οποίο τοποθετήθηκε θετικά λαμβανομένης υπόψη της κατάστασης αδιεξόδου. Οι έξι εργαζόμενοι πέρασαν επιτέλους στο Δήμο και παράλληλα ζητήθηκαν επιτακτικά με διαδοχική αλληλογραφία προς τον εκκαθαριστή η έκθεση, το προϊόν της εκκαθάρισης, και μια σειρά από στοιχεία ώστε να αξιολογηθούν. Είναι ότι έχουμε λάβει…
Εμείς θεωρούμε ότι από το ενημερωτικό σημείωμα, από την έκθεση της εκκαθάρισης θα έπρεπε να είχαμε ήδη λάβει τις απαντήσεις. Υπάρχουν ερωτήματα, σοβαρά μάλιστα, προκύπτουν και από την εισηγητική μας τοποθέτηση και είναι τα εξής:

– 30.10.2018 κλείνουν τα σφαγεία. Λύεται η επιχείρηση. Από τις 11.09.2018 είχε οριστεί ο κ. Ζυγελόπουλος. Οπότε με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ ανέλαβε κατευθείαν. Γιατί δεν ολοκλήρωσε την εκκαθάριση μέσα σε μια 3ετία, όπως οριζόταν στο νόμο. Ποιο ήταν το εμπόδιο;
– Αφού δεν την ολοκλήρωσε εγκαίρως, γιατί δεν ζήτησε παράταση έως και μια 5ετία, όπως υπήρχε η σχετική ευχέρεια;
– Ο Δήμος Τυρνάβου, η τότε δημοτική αρχή, τι ενέργειες έκανε προς τον εκκαθαριστή. Του ζήτησε να παραδώσει την εκκαθάριση όπως όφειλε; Γιατί εδώ φτάνουμε σε σημείο, να ελέγχονται οι πράξεις της προηγούμενης διοίκησης εάν ενήργησε έτσι όπως ενήργησε ή παρέλειψε να ενεργήσει και εάν εκπλήρωσε ή παρέβη το καθήκον της.
– Πως ο εκκαθαριστής λειτουργούσε τα σφαγεία; Που στηρίχθηκε, σε ποιο νόμο, σε ποια διάταξη. Έπρεπε δηλαδή να συνεχίζεται η εκκαθάριση εν λειτουργία;
– Η τότε δημοτική αρχή, τί έλεγχο άσκησε στον εκκαθαριστή;
– Μας λέει ο κ. Κόκουρας, δεν είχαμε Δ.Σ. στα σφαγεία. Λογικό, αλλά για ποιο λόγο και με ποια λογική, εμφανίζονται από τα στοιχεία να καταβάλλονται κάποια ποσά σε πρώην πρόεδρο της περιόδου 2003-2007;
– Τι ενέργειες έκανε ο κ. Κόκουρας, για να σταματήσει αυτό το καθεστώς της προβληματικής λειτουργίας των σφαγείων;
– Οι εργαζόμενοι πέρασαν με απόφαση του κ. Κόκουρα στο Δήμο. Ξέρετε πότε οι εργαζόμενοι εντάχθηκαν στο μητρώο ανθρώπινου δυναμικού; Τον Αύγουστο του 2024 με ενέργειες της δικής μας δημοτικής αρχής. Από τότε ξεκίνησε η μισθοδοσία τους και η ασφάλισή τους.
– Από το 2020 μέχρι το 2024, αυτοί οι άνθρωποι εργάζονταν στα σφαγεία. Πως; Ποιος ήταν ο εργοδότης τους; Νοείται αυτό κ. Κόκουρα;
– Να δεχτούμε δηλαδή, την εκκαθάριση εν λειτουργία, αλλά πως να αποδεχτούμε το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων; Τις ανάγκες της ασφαλιστικής τους κάλυψης και περίθαλψης.
– Υπάρχουν οφειλές τρίτων προς την επιχείρηση; Τι ενέργειες έκανε ο εκκαθαριστής για την είσπραξή τους ή τη βεβαίωσή τους. Δικαστικά δηλαδή. Έγιναν αγωγές, νομικές ενέργειες;
– Ο κ. Κόκουρας, δήμαρχος ήταν, ζήτησε να πληροφορηθεί τι ενέργειες έγιναν ενόψει παραγραφών των απαιτήσεων;
– Το ρεύμα των σφαγείων ποιος το πλήρωνε; Δεν έπρεπε ο κ. Κόκουρας να το γνωρίζει;

Κοιτάξτε, όλα μπορούμε να τα δεχθούμε αλλά η λογική «πάμε κι όπου βγει», έχει τελειώσει. Δεν θα πάμε στον αυτόματο. 1 εκ. ευρώ θα έρθουν αύριο- μεθαύριο στο Δήμο. Ήδη έχουν έρθει. Για φανταστείτε, περιμένουμε κάποιες επιχορηγήσεις, να μας έρθουν μετά τις διαταγές πληρωμών της PQH τίποτα κατασχέσεις, πως θα καλύψουμε τις υποχρεώσεις για αγροτική οδοποιία για παράδειγμα, πως θα λειτουργήσουμε;
Δεν νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε της άποψης «ε, και τι έγινε». Εδώ θα είμαστε να τα ξαναδούμε όλα, και με βάση τις απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτουμε, όσα θα θέσουν και οι άλλες παρατάξεις του Δ.Σ. να γίνει συζήτηση, αλλά πριν καταλήξουμε θα πρέπει να το εξετάσουμε καλά, από όλες τις πλευρές, δείχνοντας πάνω απ’ όλα υπευθυνότητα».

Η Δ. Μπάσμπα

Στη συνέχεια πήρε το λόγο η αντιδήμαρχος Οικονοιμικών κ. Διαμάντω Μπάσμπα η οποία έθεσε σειρά ερωτημάτων προς τον εκκαθαριστή για να ενημερωθεί το σώμα και να πέσει φως στην όλη υπόθεση.

Πιο συγκεκριμένα η κ. Μπάσμπα ανέφερε:

«Στις 30/10/18 εκδόθηκε η απόφαση για τη λύση και εν συνεχεία την εκκαθάριση της Διαδημοτικής Επιχείρησης Σφαγείων, σύμφωνα με την οποία καθορίζεται η ανάληψη από τον Δήμο Τυρνάβου όλων των σχετικών δράσεων και συναφών δραστηριοτήτων, ο οποίος όπως λέει η απόφαση, θα έχει πλήρη διαχειριστική εξουσία επί των ζητημάτων λειτουργίας των Σφαγείων ως Υπηρεσίας του Δήμου Τυρνάβου και ο οποίος θα διαχειρίζεται αυτοτελώς το σύνολο των πόρων που καταβάλλονται από τους χρήστες των υπηρεσιών των Σφαγείων και των αντίστοιχων δαπανών. Για ποιο λόγο δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία όπως ορίζει ξεκάθαρα η απόφαση και με ποιο καθεστώς συνεχίστηκε η λειτουργία τους μέχρι το Ιούνιο του 2024;
Δηλαδή, όταν στην έκθεση ο κ. εκκαθαριστής μας λέει ότι η επιχείρηση κατά τη διάρκεια της εκκαθάρισης παραμένει εν λειτουργία, για να μην απαξιώνεται και να επιτυγχάνεται ο σκοπός της επιχείρησης. Που στηρίζεται αυτή η άποψη, υπάρχει κάποιος νόμος, υπάρχει κάποια σχετική απόφαση;
Γιατί, πρέπει ότι περιλαμβάνουμε σε εκθέσεις, οι οποίες ελέγχονται είτε από το Δ.Σ. που θα κληθεί να αποδεχτεί την εκκαθάριση, ή από την Αποκεντρωμένη, ή από ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους, να το στηρίζουμε συγκεκριμένα. Και αυτό βέβαια συνδέεται με τη διάρκεια της εκκαθάρισης. Αρκεί να σκεφτούμε, ότι ένας εκκαθαριστής, ένα μονοπρόσωπο όργανο, χωρίς διοίκηση, χωρίς άμεσο έλεγχο από τους μετόχους μιας υπό εκκαθάριση επιχείρησης να τη συνεχίζει εν λειτουργία, όχι για 6 χρόνια, όπως η συγκεκριμένη, αλλά για 10 ή 15 χρόνια και πάει λέγοντας.
Τί νόημα έχουν τότε οι διατάξεις του νόμου, που είναι συγκεκριμένες. 3 χρόνια συν παράταση αν υπάρχει λόγος. Και ο λόγος να σχετίζεται με δυσκολίες της εκκαθάρισης, αλλιώς γίνεται κατάχρηση που πέραν ότι δεν στηρίζεται πουθενά, δεν είναι αποδεκτή σε καμία περίπτωση.
Παράδειγμα είναι οι εργαζόμενοι. Ποιος ήταν ο εργοδότης τους από το 2018- μέχρι και τον Αύγουστο του 2024; Που απασχολούνταν πραγματικά; Η πραγματική τους απασχόληση. Και αν όλα ήταν μέλι- γάλα για ποιο λόγο οι άνθρωποι αυτοί, δεν είχαν κανέναν εργοδότη και καμία ασφάλιση. Πως εργάζονταν, πως πληρώνονταν;

Υπάρχουν κάποιες απαιτήσεις, ποσό 306.665,57 ευρώ. Τί είναι αυτά κ. εκκαθαριστή; Πόσες ώρες εργάζονταν οι άνθρωποι, άδειες κλπ., τα εργασιακά τους δικαιώματα. Ποιος ήταν ο μισθός τους; Με 400 ευρώ το μήνα ποιος μπορεί να ζήσει κ. εκκαθαριστή; Εάν μιλάτε για εκκαθάριση εν λειτουργία, το λειτουργικό κόστος πως καλύπτεται; Χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, χωρίς ένσημα, με έναντι μισθούς. Με συγχωρείται αλλά δεν είναι μόνο τα νούμερα που μας παραθέτετε, αλλά και οι ζωές των ανθρώπων, 6 εργαζόμενοι με οικογένειες από πίσω, με προβλήματα υγείας. Και μιλάμε εν έτει 2024 για τέτοιες καταστάσεις. Είναι ντροπή.
Και όταν μάλιστα πληρώνεται η εκκαθάριση και οι συνεργάτες και έξοδα κίνησης κλπ.

Πάμε στις απαιτήσεις των πελατών που ανέρχονται σε 604.575,94 ευρώ μέχρι 30/06/24, εσείς σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί από το 2018 μέχρι και σήμερα για τις οφειλές αυτές; Και το ρωτάω από την άποψη ότι είναι εύκολο να μεταφερθούν στο Δήμο, αλλά ο Δήμος μπορεί να τα διεκδικήσει; Εάν εσείς δεν κάνετε τίποτα για να βεβαιωθούν δικαστικά, εάν εσείς τραβάτε την εκκαθάριση για όσο χρόνο νομίζετε, ο Δήμος τί απαιτήσεις να παραλάβει, πως να τις διεκδικήσει και να τις εισπράξει; Οδηγούμε καταστάσεις σε παραγραφές, για εμπορικά χρέη μιλάμε;

Εάν κάνατε κάτι να μας το πείτε. Εάν όχι, θεωρούμε ότι είναι πρόβλημα. Γιατί εμείς σαν Δήμος, σαν δημοτική αρχή, σαν Δ.Σ., δίνουμε λόγο. Τι θα απαντήσουμε;
Επίσης στις απαιτήσεις εμφανίζεται οφειλή πρώην προέδρου των σφαγείων (με θητεία κατά την χρονική περίοδο 2014-2018) τι ακριβώς αφορά; Είναι δυσάρεστο, όταν ειδικότερα έχουμε να κάνουμε με πρόσωπα, αλλά περιλαμβάνεται στα στοιχεία που μας δώσατε; Τί είναι αυτό το ποσό. Πως προέκυψε; Γνωρίζετε κάτι;

Και αυτό συνδέεται και με το ζήτημα, για ποιο λόγο συνεχιστήκαν να καταβάλλονται το 2021, 2022, 2023 ποσά σε λογαριασμό πρώην προέδρου των σφαγείων με θητεία 2003- 2007; Τι είναι αυτά, να μας πείτε.
Επίσης, τι περιλαμβάνουν αναλυτικά οι απαιτήσεις από το σωματείο των εκδοροσφαγέων ύψους 20.746,52 ευρώ;

Σχετικά με το δάνειο της ΔΕΣΠΤΑ από την Αγροτική Τράπεζα του 2008, τι ενέργειες έχετε κάνει; Με την PQH έχετε επικοινωνία και αν ναι ποια τα αποτελέσματα της; Γιατί νομίζω επειδή τέθηκε το ζήτημα, ήδη με δημόσια τοποθέτηση του κ. Κόκουρα, ο οποίος αναφέρεται στο εν λόγω δάνειο και πως εκτοξεύτηκε με τις προσαυξήσεις σε αυτό το ύψος, αλλά δεν λέει ότι από το 2008 μέχρι και το 2018 και μετέπειτα θα πούμε εμείς, τι ενέργειες έγιναν, αν ρυθμίστηκε, ή γιατί δεν πληρώθηκε.

Πάμε στο ζήτημα των αμοιβών. 7800 ευρώ για ένα έτος, πλέον ΦΠΑ. Και 500 ευρώ το μήνα για όσο διαρκεί η εκκαθάριση. Από που πληρωθήκατε, για την πρώτη χρονιά, και πως πληρωθήκατε στη συνέχεια. Από την ΔΕΣΠΤΑ, από την υπό εκκαθάριση εν λειτουργία μετά επιχείρηση ή από το Δήμο; Είστε εξοφλημένοι, συνεχίζουν να τρέχουν οφειλές προς εσάς για όσο δεν ολοκληρώνεται η εκκαθάριση; Να ξέρουμε τι μας γίνεται.
Και κοιτάξτε να δείτε, ξαναγυρίζω στην αρχή… Εάν μια εκκαθάριση διαρκεί επ’ αόριστον, θα υπάρχουν και οι αντίστοιχες αμοιβές; Είναι μόνο αυτές ή προστίθενται και άλλα έξοδα κίνησης για παράδειγμα, αμοιβές συνεργατών κλπ.; Δεν στεκόμαστε βέβαια σ’ αυτά, γιατί είναι τόσα πολλά τα ερωτήματα και τα ζητήματα, και θα χάσουμε την ουσία, αλλά πρέπει νομίζω να μας δώσετε ένα περίγραμμα, κάποιες εξηγήσεις από τις κινήσεις χρηματικών ποσών που βλέπουμε και πως αιτιολογούνται.

Και για να είναι καθαρό, τα σφαγεία έκλεισαν το 2018. Δεν τα κλείσαμε εμείς. Το ζήτημα είναι ότι θα μπορούσαν να ξανανοίξουν, να λειτουργήσουν ως υπηρεσία, για λόγους ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας. Το ότι δεν έγιναν υπηρεσία, το ότι δεν ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση νωρίτερα, το ότι κανείς δεν ζήτησε την ολοκλήρωσή της, είναι πολιτικά ζητήματα που αποκαλύπτουν και ποιος ευθύνεται πραγματικά αλλά και ποιος έκλεισε τα σφαγεία.

Από μέρους μας θα πω, καταβάλλαμε μεγάλη προσπάθεια να εξετάσουμε τα στοιχεία, σύμφωνα και με τις δυνατότητές μας. Είπε και ο Δήμαρχος, είναι πρωτίστως θέμα συνείδησης και πρέπει να είμαστε εντάξει κυρίως απέναντι στους συνδημότες μας».

Περισσότερα για τη σημερινή συνεδρίαση σε νεότερο ρεπορτάζ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ