Νίκος Καζαντζάκης, «μια αιώνια διαδρομή»

Ανακοίνωση που υπογράφουν οι συντονιστές του Ομίλου φίλων του μεγάλου συγγραφέα, Ν. Σκεντέρης και Β. Ρεμπάπης

Τιμούμε την επέτειο μνήμης του σπουδαίου Έλληνα συγγραφέα, του Νίκου Καζαντζάκη, που έφυγε από τη ζωή 67 χρόνια πριν, στις 26 Οκτωβρίου 1957. Η πένα του δε σταμάτησε ποτέ να γράφει στίχους, διηγήματα, θεατρικά, μυθιστορήματα, ταξιδεύοντάς μας στον απέραντο κόσμο της σκέψης.

Ο Καζαντζάκης πάλευε διαρκώς για το νόημα της ζωής, για τον ανήφορο του ανθρώπου. Μας καλεί σε ένα διαρκή διάλογο με τον εαυτό μας, μία αναμέτρηση με τον άνθρωπο που ανηφορίζει για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της ζωής, έναν αγώνα για τα όνειρα, για την αυτοπραγμάτωσή του.

Τα έργα του Νίκου Καζαντζάκη συγκροτούν για κάθε αναγνώστη έναν οδηγό σκέψης και προβληματισμού, όπου, μέσα από τα διδάγματα και τα συμπεράσματα, στεκόμαστε με «κρητική ματιά» απέναντι στα σύγχρονα προβλήματα και διλήμματα των ημερών μας.

Στο πλαίσιο της επετείου, ο Όμιλος Φίλων Ν. Καζαντζάκη Λάρισας, σε συνεργασία με τη Διεθνή Εταιρεία Φίλων Ν. Καζαντζάκη και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας, συνεχίζει τις δράσεις του για το 2024, προγραμματίζοντας μία επόμενη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης, αυτή τη φορά με το έργο «Ανήφορος».

Η ημερομηνία και ο χώρος της συνάντησης θα ανακοινωθούν σύντομα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ