Χρ. Κέλλας: «Οι θυσίες των προγόνων μας αναλλοίωτη παρακαταθήκη κι ευθύνη – Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας για την ευρύτερη περιοχή»

«Τιμούμε, σήμερα, την ηρωική απόφαση του ελληνικού λαού να σταθεί όρθιος, λέγοντας το ιστορικό “ΟΧΙ” στις δυνάμεις της βίας και της τυραννίας. Σε μια εποχή που το σκοτάδι κάλυπτε την Ευρώπη, η Ελλάδα, μικρή σε μέγεθος, αλλά γιγαντιαία σε ψυχή και θάρρος, ανέδειξε τις αρετές της γενναιότητας, της θυσίας και της πίστης στις αρχές της ελευθερίας, υψώνοντας το ανάστημά της στον ολοκληρωτισμό».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στους εορτασμούς για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Λάρισα, προσθέτοντας:

«Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 δεν είναι μόνο μνήμη, αλλά πηγή έμπνευσης και πυξίδα για το παρόν και το μέλλον. Οι θυσίες των προγόνων μας, που πολέμησαν με αυτοθυσία, για να είμαστε εμείς ελεύθεροι και να πορευόμαστε με την ίδια ανυποχώρητη αφοσίωση στα ιδανικά μας, αποτελούν αναλλοίωτη παρακαταθήκη και ευθύνη. Ειδικά στη σημερινή, γεμάτη προκλήσεις για την ειρήνη και την ασφάλεια, εποχή, με τους πολέμους να μαίνονται στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία, η Ελλάδα αναδεικνύεται σε πυλώνα σταθερότητας για την ευρύτερη περιοχή, προασπίζοντας σταθερά το διεθνές δίκαιο. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, με αφοσίωση κι επαγγελματισμό, εγγυώνται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Ας παραμείνουμε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι και ανυπότακτοι, όπως τότε, στο έπος του 40, προστατεύοντας το δικαίωμα στη ζωή, την ειρήνη και την αξιοπρέπεια κι έχοντας πάντα κατά νου, ότι οι αξίες αυτές κατακτιούνται με αγώνες.

Χρόνια πολλά στην Ελλάδα και σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα!».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ