28η Οκτωβρίου, διπλή γιορτή

Το μήνυμα του Γ. Ρούντα, αντιπροέδρου του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κόμματος ΝΙΚΗ – βουλευτή Λαρίσης και της Γραμματείας της Νομαρχιακής Κοινότητας Λάρισας του κόμματος

Και φέτος, λοιπόν, βιώνουμε, συν Θεώ, την επέτειο της Αγίας Σκέπης. Του ιερού εκείνου μανδηλίου της Παναγίας μας με το οποίο θεάθηκε να σκέπει τους πιστούς κατά τη διάρκεια αγρυπνίας στο ναό της, στις Βλαχέρνες, στο τέλος του 5ου ή αρχές του 6ου μ.Χ. αιώνα.

Της Σκέπης εκείνης με την οποία, ογδόντα τέσσερα χρόνια πριν, η Θεοτόκος σκέπασε το λαό μας στο έπος του σαράντα αλλά και στα δύσκολα χρόνια της Ιταλογερμανικής Κατοχής που ακολούθησαν.

Πράγματι, πρόκειται -κατά κυριολεξία- για θαύμα! Ένα θαύμα στο οποίο συμμέτοχος ήταν σύσσωμος ο Ελληνικός λαός, που με το στόμα του Μεταξά όρθωσε το τείχος του ΟΧΙ στην θρασύδειλη Ιταλία του Μουσολίνι.
Ο ελληνικός λαός έδειξε τι μπορεί να πετύχει το απαράμιλλο θάρρος, η αυταπάρνηση και η παραδειγματική περιφρόνηση του θανάτου, επισείοντας τον θαυμασμό του Τσώρτσιλ και αυτού τούτου του Χίτλερ μαζί με τα διθυραμβικά σχόλια του παγκόσμιου-συμπεριλαμβανομένου και του τουρκικού- τύπου.

Ο ελληνικός στρατός καταφέρνοντας την πρώτη νίκη εναντίον των δυνάμεων του Άξονα, επανέλαβε τον άθλο του Δαυίδ έναντι του Γολιάθ και του νεαρού, σχεδόν αμούστακου, Νέστορα, του μαθητή του Αγίου Δημητρίου, εναντίον του μεγαλόσωμου βάρβαρου πολεμιστή Λυαίου. Κατέστη, έτσι, σύμβολο αντίστασης και ελπίδα της τρομοκρατημένης, μέχρι τότε ανθρωπότητας.

Όλοι οι Έλληνες ριγούμε από υπερηφάνεια ακούγοντας τον εθνικό μας ύμνο, τον ύμνο στην Ελευθερία, μία ελευθερία που βάλλεται παντοιοτρόπως από τις σύγχρονες συστημικές κυβερνήσεις.

Η ΝΙΚΗ ελπίζει και προσεύχεται, μέσα από τον ελληνικό λαό, να ξεπηδήσουν Νέστορες που θα αποτινάξουν την πολύπλοκη υποδούλωση που υφίσταται ο λαός μας δίνοντας και πάλι την ελπίδα και στα υπόλοιπα ομοιοπαθή κράτη που υποφέρουν από αυτή την νέου τύπου σύγχρονη κατοχή.

Ζήτω η Ελλάδα μας!
Ζήτω η Ελευθερία!

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ