Αίσθηση προκαλεί το σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας rosa.gr που απευθύνεται σε ενεργούς πολιτικοποιημένους προοδευτικούς πολίτες, για την παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη Ν. Ράπτη και την αποχώρησή του από την παράταξη «Πρωτοβουλία» του Δ. Κουρέτα, το οποίο προφανώς υιοθετεί ο κ. Ράπτης αφού φρόντισε να το αναρτήσει στην προσωπική του σελίδα στο fb.
Στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ δίνεται μία διάσταση κόντρας και διαφωνίας των κ.κ. Ράπτη και Κουρέτα πιο πέρα από όσα ανέφερε ο παραιτηθείς αντιπεριφερειάρτχης.
Ειδικότερα το ρεπορτάς της σελίδας rosa αναφέρει τα εξής:
«Μίνι κρίση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, με αποχώρηση Οικολόγου Αντιπεριφερειάρχη
Όσοι γνωρίζουν, ισχυρίζονται πως αυτή η αποχώρηση εκφράζει τη δυσαρέσκεια αρκετών αιρετών και στελεχών της Περιφέρειας Θεσσαλίας…
Με ανάρτησή του στα social media, ο (προερχόμενος από τον χώρο της Οικολογίας) Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Νίκος Ράπτης ανακοίνωσε σήμερα την αποχώρησή του από το Προοδευτικό σχήμα που διοικεί την Περιφέρεια, υπό τον Καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα, με την υποστήριξη ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέας Αριστεράς, ΜέΡΑ25, Κινήματος Δημοκρατίας, κ.λπ. Στη σχετική του ανάρτηση, ο Ράπτης επικαλείται την αδυναμία του να επιτελέσει κάποιο έργο, καθώς ούτε υπηρεσίες, αλλά ούτε συνεργάτες διαθέτει.
Όσοι όμως γνωρίζουν, ισχυρίζονται πως αυτή η αποχώρηση εκφράζει τη δυσαρέσκεια αρκετών αιρετών και στελεχών της Περιφέρειας Θεσσαλίας από τον προσωποκεντρικό τρόπο διοίκησής της, αλλά και από τα ανοίγματα του κ. Κουρέτα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με σκοπό -όπως ο ίδιος δηλώνει συχνά σε συνεργάτες του- να υποστηριχτεί και από τη ΝΔ στις εκλογές του… 2028. Δεκαπέντε μήνες μετά την εκλογική νίκη Κουρέτα, οι Αντιπεριφερειάρχες του δεν έχουν σαφείς αρμοδιότητες ή δικαίωμα υπογραφής, και η πλειοψηφική Παράταξη «Πρωτοβουλία» δεν έχει θεσμικό περιεχόμενο (κάτι που θίγει και ο Ράπτης στην ανάρτησή του).
Στη συγκεκριμένη παραίτηση,φαίνεται πως έπαιξαν ρόλο και η ξαφνική έντονη υποστήριξη του κ. Κουρέτα στην εκτροπή του Αχελώου, και στη νέα ΟΔΥΘ Α.Ε που διαχειρίζεται πλέον τα νερά της Θεσσαλίας, καθώς και το ότι αναβάλλεται διαρκώς η οργάνωση μιας πραγματικής διαβούλευσης με τους κατοίκους, για το κομβικό ζήτημα της Ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας. Στο θέμα αυτό, μετά από συμφωνία με την Κυβέρνηση, ο κ. Κουρέτας κινείται πλέον στο πλαίσιο το master plan που εκπόνησε η κυβερνητική «ολλανδική» εταιρεία HVA, η οποία ζητάει την ιδιωτικοποίηση του νερού και τη μετατροπή του Κάμπου της Θεσσαλίας σε μία ενιαία αγροτοβιομηχανική εγκατάσταση, που θα την εκμεταλλεύεται η HVA, με τους αγρότες να είναι υπάλληλοί της».