Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου ο Ντίνος Φαρμάκης εγκαινιάζει την πρώτη του ατομική έκθεση στην Art 90459 Gallery στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας. Η έκθεση έχει τίτλο: «Ιστορίες της Ελλάδας- Ένα ταξίδι στο χρόνο». Η γκαλερίστρια Jeanett Mayer (Yani), σημειώνει στο ενημερωτικό της δελτίο: «Η έκθεση σας προσκαλεί να ανακαλύψετε μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας μέσα από τους συγκινητικούς πίνακες του Ντίνου Φαρμάκη. Κάθε έργο του αιχμαλωτίζει το πνεύμα της καθημερινής ζωής περασμένων εποχών και τιμά τις διαχρονικές αξίες και παραδόσεις που διαμόρφωσαν την ελληνική ταυτότητα. Ζήστε αυτό το καλλιτεχνικό ταξίδι και νιώστε τον ψίθυρο του παρελθόντος στην ομορφιά της τέχνης».
Ο Ντίνος Φαρμάκης γεννήθηκε, έζησε και εργάστηκε στην Ελασσόνα, και τα τελευταία χρόνια ζει στη Νυρεμβέργη. Η ανησυχία του για τη ζωγραφική εκδηλώθηκε από τα παιδικά του χρόνια, και μεγαλώνοντας δεν σταμάτησε να μαθαίνει και να εξελίσσεται πάνω στην τέχνη. Ξεκίνησε με μολύβι, κάρβουνο, σινική, παστέλ και τώρα πια με λάδια. Για χρόνια οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις δεν του επέτρεψαν να εκθέσει ατομικά τη δουλειά του, παρά μόνο έπαιρνε μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και ανά τον κόσμο, κυρίως με το δίκτυο της mail art. Ο κύριος όγκος του έργου του, παρουσιάζεται τώρα, στην πρώτη του ατομική έκθεση: «Ιστορίες της Ελλάδας- ένα ταξίδι στο χρόνο», με έργα που ανήκουν σε ένα πολύ μεγάλο φάσμα ζωγραφικών τεχνοτροπιών και αναζητήσεων.
Εκφράζεται με μεγάλη γκάμα υλικών, όπως λάδια, μολύβια, κάρβουνα, ακουαρέλλες. Μας δείχνει έναν πληθωρικό κόσμο από εικόνες, σχεδόν από το σύνολο των πραγμάτων που μας περιβάλλουν. Έναν κόσμο που μπαινοβγαίνει στο παρόν και το παρελθόν, στη φύση, στους ανθρώπους, τα σπίτια τους, τους ίδιους σε καθημερινές στιγμές, τα αντικείμενά τους, τη μοναξιά τους. Πορτραίτα οικείων ανθρώπων, αλλά και άλλα που λειτουργούν σχεδόν αυτοσαρκαστικά και ίσως να είναι η εικαστική υπογραφή του δημιουργού. Όλα καμωμένα με λεπταίσθητη γραφή, ευαισθησία και ιδιαίτερο εικαστικό αποτύπωμα. Όλα με γήινα και φλογερά χρώματα, που ταιριάζουν στη μεσογειακή ιδιοσυγκρασία.
Διάρκεια έκθεσης: Από Παρασκευή 07/02/2025 έως Παρασκευή 28/02/2025