![karla 4](https://paidis.com/wp-content/uploads/2020/05/karla-4-678x381.jpg)
Το λαογραφικό μουσείο Λάρισας Ζάβορδα και ο σύλλογος αλληλεγγύης εθελοντισμού προσφοράς και αγάπης Λάρισας διοργανώνουν από κοινού, απογευματινή προσκυνηματική εκδρομή, την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου ,στις 2 το μεσημέρι, στη λίμνη Κάρλα, στα Κανάλια Πηλίου και στο Βολο.
Σε ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρονται και τα εξής:
«Θα θαυμάσουμε το οικοσύστημα της λίμνης Πελασγιώτιδας, Βοιβηίδας, κοινώς Κάρλας.
Θα επισκεφτούμε το βυζαντινό ναό του Αγίου Νικολάου, την κοίμηση της Παναγίας Θεοτόκου της Καναλιωτισας και θα προσφέρουμε τρόφιμα και οτι ο καθένας και καθεμιά επιθυμεί στο Σουρλίγκειο ίδρυμα (γηροκομείο) υπό την ξενάγηση του παπά Θανάση.
Αν είναι εφικτό θα ξεναγηθούμε κ στο Λαογραφικό μουσείο λιμναίου πολιτισμού Κάρλας ,που στεγάζεται στον παλιό κινηματογράφο του χωριού Κανάλια.
Θα καταλήξουμε στο Βόλο για καφέ ,βόλτα στην όμορφη παραλία του , φαγητό κατά μόνας ή ομαδικά – εσείς αποφασιζετε
Αναχωρούμε στις 9 για Λάρισα.
Τιμή εισιτηρίου 12 ευρώ αν υπάρχει η δέουσα συμμετοχή.
Τηλ. επικοινωνίας 6974 960390 Λίτσα Μαγκούφη και 6936 837113 Αθανασία Παπαϊωάννου.
Η συμμετοχή σας θα μας δώσει χαρά και το έναυσμα για τέτοιου είδους συχνές αποδράσεις λαογραφικού πολιτιστικού, ιστορικού θρησκευτικού και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος.
Η αναχώρηση θα γίνει στις 2μμ από την πλατεία Αγίου Βησσαρίωνος στη Λάρισα.