
Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, μεταφέρθηκε 8χρονος μαθητής Δημοτικού Σχολείου της Λάρισας, ο οποίος πνίγηκε από φλούδα πορτοκαλιού την ώρα που βρισκόταν στο σχολείο.
Οι εκπαιδευτικοί κάλεσαν αμέσως το ΕΚΑΒ που μετέφερε το παιδί, σε άσχημη κατάσταση, στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, με τους γιατρούς να επαναφέρουν, ενώ στη συνέχεια κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία του στην ΜΕΘ Παίδων στου Πανεπιστημιακού.
Η γιαγιά του 9χρονου από τη Λάρισα που παραλίγο να πνιγεί τρώγοντας πορτοκάλι στο newsit.gr:
«Ο εγγονός μου είναι στην εντατική. Ήταν στο σχολείο και έφαγε πορτοκάλι το παιδί. Δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε. Έμεινε χωρίς οξυγόνο για ώρα. Κοντέψαμε να το χάσουμε.
Μας πήραν από το σχολείο του και μας είπαν τι έγινε και τρέξαμε κατευθείαν στο νοσοκομείο. Είναι διασωληνωμένο. Τώρα περιμένουμε να το δουν οι γιατροί και να ενημερώσουν τους γονείς του. Μακάρι να γίνει καλά το εγγονάκι μου».