
Δείτε τί λέει ο δήμος Ελασσόνας για το θέμα
Σε εξώδικη διαμαρτυρία για τις ζημιές που προκαλούν αδέσποτα άλογα στις καλλιέργειές τους ζητώντας την άμεση παρέμβαση της δημοτικής αρχής, προχώρησαν 9 αγρότες της Συκαμινέας Ελασσόνας, κάνοντας λόγο για μεγάλη καταστροφή στις καλλιέργειες. Στην εξώδικη διαμαρτυρία αναφέρουν:
«Οπως γνώριζε άπαντες τυγχάνουμε αγρότες κατέχουμε και νεμόμαστε χωράφια που είναι σπαρμένα με διάφορες καλλιέργειες σιτηρών καλαμποκιού, μπηζελιού, φασολιών κλπ στο Δ.Δ. Συκαμινέας του Δήμου Ελασσόνας.
Όπως Σας είναι γνωστό, σας έχουμε οχλήσει πολλάκις ό τι έχουμε μείζον πρόβλημα με τα αδέσποτα ιπποειδή (άλογα) που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Δ Δ Συκαμινέας του Δήμου Ελασσόνας συγκεκριμένα
Περίπου τριάντα (30) στο αριθμό ιπποειδή (άλογα) χωρίς να έχουν ιδιοκτήτη, να φέρουν σήμανση, και να είναι “τσιπαρισμένα” κυκλοφορούν αδέσποτα, ανέλεγκτα εισέρχονται στα χωράφια μας που είναι σπαρμένα με διάφορες καλλιέργειες, με συνέπεια, να ποδοπατούν και να τρώνε τις καλλιέργειές μας και να υποστούμε μεγάλη και ανεπανόρθωτη οικονομική καταστροφή.
Αξίζει δε να σημειωθεί από την ανεξέλεγκτη δράση -κυκλοφορία των ιπποειδών έχουν προκληθεί πολλά τροχαία ατυχήματα καθόσον τα ιπποειδή (άλογα) εισέρχονται και στις οδούς ταχείας κυκλοφορίας.
Στην τελευταία δε συνάντησή μας που έλαβε χώρα τον Μάρτιο του 2025 ο Δήμαρχος Ελασσόνας δεσμεύτηκε Ενώπιον μας ό,τι θα επιλύσει άμεσα το πρόβλημά μας, πράγμα που μέχρι σήμερα καμία ενέργεια δε προέβην, με συνέπεια να διαιωνίζεται το πρόβλημά μας ήτοι με την είσοδο των ιπποειδών (αλόγων ) στα χωράφια μας
Για τους λόγους αυτούς σας καλούμε εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την λήψη της παρούσας, να προβείτε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, ως ενδεικτικά αναφέρουμε ήτοι στην περισυλλογή των ιπποειδών (αλόγων ) στην μεταφορά, διατροφή, σήμανση τους κλπ
Αλλως και στην απευκταία περίπτωση εντός της ως άνω καταληκτικής προθεσμίας δεν προβείτε στα ως άνω θα αναγκασθούμε γεγονός που απευχόμαστε να κινηθούμε εναντίον σας με κάθε νόμιμο τρόπο προς υπεράσπιση των συμφερόντων μας».
Ο δήμος Ελασσόνας
Με αφορμή την εξώδικη διαμαρτυρία κύκλοι του δήμου Ελασσόνας επεσήμαναν ότι ο δήμος προχώρησε ήδη στον εντοπισμό και την περισυλλογή 8 αλόγων τα οποία μάλιστα έβγαλε σε δημοπρασία στην οποία πλειοψήφησαν δύο άτομα που απέκτησαν τα άλογα.
Παράλληλα σημείωσαν ότι στη συγκεκριμένη επιχείρηση δεν εντοπίστηκαν άλλα ζώα, ενώ στο χωριό δεν ήταν κάποιος από τους διαμαρτυρόμενους αγρότες για να τους υποδείξει πιθανά σημεία στα οποία είχαν καταφύγει τα ζώα.