Κινητοποίηση των υπαλλήλων του e-ΕΦΚΑ Α’ Λάρισας για σοβαρό κτιριακό πρόβλημα

Οι υπάλληλοι της Τοπικής Διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ Α΄ Λάρισας , πραγματοποίησαν την Τρίτη 8 Απριλίου 2025, δίωρη παράσταση διαμαρτυρίας στο κτήριο της υπηρεσίας επί της οδού Αγχιάλου & Αγίας Τριάδος (πρώην ΓΑΙΑ) στη Φιλιππούπολη, εξαιτίας σοβαρού κτιριακού προβλήματος.

Συγκεκριμένα, παρατηρείται έκλυση δύσοσμων και δυνητικά επικίνδυνων αερίων από τους αεραγωγούς του συστήματος ψύξης – θέρμανσης. Το φαινόμενο προκαλεί έντονη δυσφορία τόσο στους εργαζομένους όσο και στους πολίτες που επισκέπτονται καθημερινά την υπηρεσία, καθώς και έντονη ανησυχία για τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία όλων.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΕΦΚΑ Ν. Λάρισας έχει ήδη προχωρήσει στις παρακάτω ενέργειες:
– Κλήση της Επιθεώρησης Εργασίας, η οποία συνέταξε σχετική Τεχνική Έκθεση.
– Διενέργεια αυτοψίας από την Τεχνική Υπηρεσία του e-ΕΦΚΑ.
– Ενημέρωση των διαχειριστών του κτηρίου.

«Παρά τις παραπάνω παρεμβάσεις και τις συνεχείς οχλήσεις μας ,το πρόβλημα παραμένει άλυτο. Η δυσοσμία συνεχίζεται και οι συνθήκες εργασίας παραμένουν ανυπόφορες και επιβαρυντικές για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ της Τοπικής Διεύθυνσης Α΄ Λάρισας ζητούν να γίνουν ΑΜΕΣΑ οι απαραίτητες ενέργειες για την οριστική επίλυση του προβλήματος και την εξασφάλιση ασφαλών και υγιεινών συνθηκών εργασίας», τονίζεται σε κείμενο του συλλόγου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ