
Δείτε το σχόλιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών για την εβδομαδιαία ανάρτηση του πρωθυπουργού
Ο πρωθυπουργός ξεπερνώντας κάθε όριο, επανέφερε στο βδομαδιάτικο μήνυμα του τις γνωστές συκοφαντίες και απειλές απέναντι στο κλάδο των εκπαιδευτικών. Με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προχώρησε πάλι σε απειλές για χρηματικές ποινές και απολύσεις και βαφτίζοντάς «επαναστατικά αυτονόητο» τις διώξεις των εκπαιδευτικών που υπερβαίνουν εαυτούς προκειμένου να κρατήσουν το δημόσιο σχολείο όρθιο.
Να ενημερώσουμε τον πρωθυπουργό ότι «επαναστατικά αυτονόητο» το 2025 είναι:
• Οι μαθητές να έχουν σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια και όχι να κάνουν μάθημα κοιτώντας το ταβάνι μην του τους πέσει κανένας σοβάς, κάνα παράθυρο ή καμία στέγη στο κεφάλι.
• Τα σχολεία να έχουν χαρτί υγείας, φωτοτυπικό χαρτί για τις εξετάσεις, συνολικά αναλώσιμα και να μην τα πληρώνουν οι συνάδελφοι.
• Να έχουν οι μαθητές δάσκαλους και καθηγητές από την πρώτη μέρα και όχι Μάη μήνα να υπάρχουν 1.500 κενά δασκάλων από τις τάξεις ή να μην έχουν διδαχθεί μέχρι το Φλεβάρη πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.
• Οι εκπαιδευτικοί να κοιμούνται σε φυσιολογικά σπίτια και όχι στο αυτοκίνητο, σε κάμπινγκ ή σε πανάκριβα ενοικιαζόμενα δωμάτια.
• Οι μαθητές που χρήζουν νοσηλευτικής υποστήριξης να την έχουν και όχι να απειλείται με απόλυση η συναδέλφισσα που το καταγγέλλει.
• Οι αναπληρώτριες να έχουν δικαίωμα να κάνουν οικογένεια και μην τους στερείται η άδεια ανατροφής τέκνου που παίρνουν σχεδόν όλες οι υπόλοιπες εργαζόμενες.
• Οι νεοδιοριζόμενοι εκπαιδευτικοί να μην παίρνουν 795 ευρώ εισαγωγικό μισθό και να οδηγούνται κατά εκατοντάδες σε παρασιτήσεις γιατί δεν έχουν να φάνε.
• Οι εκπαιδευτικοί ως εργαζόμενοι να έχουν δικαίωμα στην απεργία και να μη βαφτίζονται αρνητές καθήκοντος.
• Να μην βαφτίζεται αξιολόγηση μία επιστημονική και παιδαγωγική γελοιότητα που καταργήθηκε πριν 43 χρόνια ως αναχρονιστική.
• Οι μαθητές να επιλέγουν το θεατρικό έργο που θα ανεβάσουν και να μη λογοκρίνονται από ένοπλους αστυνομικούς την ώρα της παράστασης.
• Ο πρωθυπουργός της χώρας να σέβεται στοιχειωδώς τους 170.000 εκπαιδευτικούς και να μην τους στοχοποιεί και τους απαξιώνει μέσω facebook.
Και πολλά άλλα.
Ο συστηματικός αρνητής των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και του δικαιώματος των εκπαιδευτικών να ζουν σαν άνθρωποι καλά θα κάνει να σκύψει το κεφάλι και να λύσει όλα αυτά τα προβλήματα.
Ας σταματήσει λοιπόν να απειλεί όλους εμάς που φάγαμε τα νιάτα μας για να στηρίξουμε το δημόσιο σχολείο στις πιο αντίξοες συνθήκες, ειδικά αυτός που πρώτη φορά είδε δημόσιο σχολείο όταν πήγε ως υπουργός σε αγιασμό.
Πάντως σίγουρα δεν είναι ο πρώτος που βαφτίζει τον αυταρχισμό και την καταστολή «επανάσταση», έχει προηγηθεί άλλος που τον συναγωνίζεται σε γραφικότητα…