
Δείτε την ανακοίνωση του κόμματος που υπογράφει ο υπεύθυνος Αγροτικών Θεμάτων Σωκράτης Αλειφτήρας
Έντονο προβληματισμό έχουν προκαλέσει στους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα δημοσιεύματα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες τα οποία αναφέρουν την πρόθεση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να εξαιρέσουν από το Μέτρο Π.Α.Α-23 που αφορά αποζημιώσεις σε ζημιές στην παραγωγή από τα καιρικά φαινόμενα για το 2024 πολλές καλλιέργειες όπως τα αμύγδαλα,τα κάστανα ,οι ελιές ,τα σιτηρά κ.α.
Ειδικότερα για τους Νομούς Λάρισας και Μαγνησίας η αδικία στους αμυγδαλοπαραγωγούς και καστανοπαραγωγούς είναι τόσο κατάφωρη και εξοργιστική που ενώ τις προηγούμενες ημέρες αντιπροσωπεία αγροτών είχε συναντηθεί στην Λάρισα με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χρήστο Κέλλα και είχαν λάβει την διαβεβαίωση του Υφυπουργού ότι θα πληρωθούν από το προαναφερόμενο Μέτρο-23 όλες οι ποικιλίες για τα αμύγδαλα , η πραγματικότητα είναι διαφορετική, καθώς τα κάστανα σε Λάρισα και Μαγνησία τίθενται εκτός πληρωμών ενώ στα αμύγδαλα θα αποζημιωθεί μόνο μία ποικιλία.
Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να βρεθούν άμεσα τα κονδύλια από εθνικούς πόρους ώστε να αυξηθεί πέρα από τα 142,8 εκατομμύρια Ευρώ ο υπάρχων προϋπολογισμός του Μέτρου-23 ,έτσι ώστε να αποζημιωθούν όλες οι καλλιέργειες που έχουν υποστεί ζημιά, ένα ενδεχόμενο που είχε αφήσει ανοιχτό μιλώντας από το βήμα της Βουλής και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Διονύσης Σταμενίτης.
Η Πλεύση Ελευθερίας και προσωπικά η Πρόεδρος της, Ζωή Κωνσταντοπούλου, θα συνεχίσει να στηρίζει μέσω του κοινοβουλευτικού της έργου τα δίκαια αιτήματα , τους αγώνες και τα μέσα του αγώνα που επιλέγουν οι άνθρωποι του πρωτογενή τομέα με στόχο ένα καλύτερο μέλλον για τους ανθρώπους της υπαίθρου.