
«Η Επιτροπή, αν δεν λάβει ικανοποιητική απάντηση, μπορεί να αποφασίσει να παραπέμψει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφέρει η Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Ροξάνα Μινζάτου σχετικά με τα εργατικά δικαιώματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Η απάντηση της κυρίας Μινζάτου έρχεται μετά από ερώτηση της της ευρωβουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έλενας Κουντουρά σχετικά με τις διακρίσεις σε βάρος των εργαζομένων εκπαιδευτικών ορισμένου χρόνου.
Η παρέμβαση της Ελ. Κουντουρά έγινε μετά τη δημοσιοποίηση εξοργιστικού περιστατικού, όπου καρκινοπαθής αναπληρώτρια εκπαιδευτικός αναγκάστηκε να επιλέξει εάν θα συνεχίσει τις θεραπείες της ή θα αναλάβει υπηρεσία στο σχολείο που είχε τοποθετηθεί. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ