
Ανακοίνωση της παράταξης «Συνεργασία για πορεία ανάπτυξης»
Η εμφάνιση νέων κρουσμάτων ευλογιάς προβάτων στον Δήμο Τεμπών επιβεβαιώνει, δυστυχώς, με τον πιο τραγικό τρόπο την εγκατάλειψη της κτηνοτροφίας από τη δημοτική αρχή και τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Παρά τις έγκαιρες προειδοποιήσεις από επαγγελματίες και συλλόγους, δεν λήφθηκε κανένα ουσιαστικό προληπτικό μέτρο για τον έλεγχο της νόσου, δεν έγινε καμία συστηματική απολύμανση, και δεν υπήρξε ενημερωτική καμπάνια προς τους κτηνοτρόφους.
Πού είναι ο Δήμος Τεμπών;
Πού είναι η ευθύνη της δημοτικής αρχής να σταθεί δίπλα στους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα; Μήπως η παρουσία σε εκθέσεις και οι φωτογραφίες σε πολιτιστικές εκδηλώσεις θεωρούνται επαρκής αγροτική πολιτική;
Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής:
Ζητούν άμεσα αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς,
Απαιτούν ενίσχυση των κτηνιατρικών υπηρεσιών με προσωπικό και μέσα,
Θέτουν θέμα πολιτικής του υπουργείου για την αδράνεια που επέτρεψε την εξάπλωση της ευλογιάς.
Η κτηνοτροφία στον Δ.Τεμπών αργοπεθαίνει, και η αδιαφορία των αρμοδίων τη σπρώχνει στον γκρεμό. Καλούμε άμεσα τη δημοτική αρχή να εγκαταλείψει τη σιωπή και την απραξία και να σταθεί δίπλα στους πληγέντες όχι με λόγια, αλλά με πράξεις.