Ευρωπαϊκό φόρουμ για την αλυσίδα τροφίμων

Στη δημιουργία ενός κοινοτικού φόρουμ υψηλού επιπέδου για τη βελτίωση της λειτουργίας της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση προχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

Tο φόρουμ θα αποτελείται από 45 μέλη-εκπροσώπους των εθνικών αρχών των κρατών μελών, αρμοδίων για τον κλάδο των τροφίμων, των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της βιομηχανίας, του εμπορίου και της διανομής τροφίμων, ομοσπονδιών και ενώσεων που εκπροσωπούν τον αγροτικό τομέα και τη βιομηχανία τροφίμων, καθώς και μη κυβερνητικών οργανώσεων, που διαθέτουν εμπειρία στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων.

Το φόρουμ, που θα προεδρεύεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα επικουρεί την Κομισιόν στην εκπόνηση της βιομηχανικής πολιτικής στον τομέα των τροφίμων και της εφοδιαστικής αλυσίδας, με στόχο την αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών που έχουν διαπιστωθεί στη λειτουργία της ενιαίας αγοράς τροφίμων.

Ενώ συνεχίζεται η αισχρή προπαγάνδα για την «ζημιά» που κάνουν οι κινητοποιήσεις (ιδιαίτερα οι κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ) στον τουρισμό, ήδη καράβια δεν πάνε στις άγονες γραμμές, εκατοντάδες ναυτεργάτες, χιλιάδες συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία παραμένουν απλήρωτοι. Από την άλλη δόθηκαν ακόμα 25δις ευρώ στους τραπεζίτες Αυτά και όχι μόνο αναδείχνουν ποιος πραγματικά ευθύνεται για τα όποια προβλήματα στον τουρισμό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ