ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ  ΤΗΣ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ Κ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΣΤΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Τη διακήρυξή της έδωσε στη δημοσιότητα η Πανσπουδαστική Κ.Σ.ενόψει των εκλογών αύριο στο σύλλογο εστιακών φοιτητών του ΤΕΙ Λάρισας. Στη διακήρυξη αναφέρονται τα παρακάτω:

Το Ψηφοδέλτιο της ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ Κ.Σ. εκφράζει τη συνεργασία ΚΑΘΕ φοιτητή που θέλει να δυναμώσει τη συλλογική διεκδίκηση,  τον αγώνα για σπουδές χωρίς εμπόδια, με στόχο να μορφωνόμαστε ολοκληρωμένα.

ΜΑΖΙ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ:

             Για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση. Βάζουμε εμπόδια στην εκμετάλλευση της παιδείας από ιδιώτες και επιχειρηματίες που θέλουν το ΤΕΙ να γίνει επιχείρηση κι εμείς πελάτες τους.

             Για δημόσια και δωρεάν σίτιση και στέγαση. Η κάρτα σίτισης στη λέσχη, αυτόματα να δίνεται σε όλους τους εστιακούς φοιτητές.

             Για ανέγερση νέων εστιών με ευθύνη του κράτους και ενοικίαση ξενοδοχείων για τη διαμονή των φοιτητών έως ότου αυτές ολοκληρωθούν. Κατοχύρωση επιδόματος ενοικίου, στο ύψος της τιμής του σπιτιού, σε όσους δεν παρέχεται δωμάτιο.

             Για κατάργηση του υπάρχοντος αντιδραστικού κανονισμού των εστιών. Να διαμορφωθεί νέος κανονισμός από κοινού, με συμμετοχή επιτροπής των φοιτητών. Άμεσα να καταργηθεί το χαράτσι των 150€ και 400€ για όσους παίρνουν δωμάτιο.

Μαζί δυναμώνουμε την αγωνιστική ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος. Με μαχητικά όργανα και συλλόγους. Ισχυροποιούμε τους δεσμούς μας, με τους αντιπροσώπους μας από τους φοιτητικούς συλλόγους των σχολών μας, που αγωνίζονται στην ίδια κατεύθυνση. Μαζί δυναμώνουμε την ελπίδα. Κάνουμε στην άκρη τους κομπάρσους των παλιών και νέων μνημονίων. Μαζί δυναμώνουμε την αντίσταση, σε όλους όσους μας θέλουν στον καναπέ, έξω από τον οργανωμένο αγώνα. Σε όλους όσους μας θέλουν να λέμε ότι «τίποτε δεν αλλάζει» Μαζί δυναμώνουμε τον αγώνα:

             Για να ξηλωθεί όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο της Ε.Ε. που θέλει Πανεπιστήμια – Εταιρίες Α.Ε. , ο Νόμος – πλαίσιο, το Σχέδιο «Αθηνά».

             Για πτυχίο που θα αποτελεί μοναδική προϋπόθεση για δουλειά. Όχι πτυχίο-εισιτήριο για την ανεργία και την κακοπληρωμένη ανασφάλιστη εργασία.

             Για την πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού και διοικητικών υπαλλήλων, για να μπορούμε να κάνουμε το μάθημα όπως πρέπει και όχι μάθημα «άρπα – κόλλα», λόγο των τεράστιων ελλείψεων.

             Για να σηκώσουμε τοίχο αντίστασης, ενάντια στο κλείσιμο των εστιών, λόγο της τεράστιας υποχρηματοδότησης.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ