Στενή συνεργασία περιφέρειας και δήμων

Κύκλο συναντήσεων με τους δημάρχους της Θεσσαλίας εγκαινίασε χθες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συναντήθηκε με τους δημάρχους της περιφερειακής ενότητας Λάρισας, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη κ. Ρ. Καραλαριώτη, περιφερειακών συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων…Οπως ανέφερε και χθες ο κ. Αγοραστός που κάλεσε τους δημάρχους για να συζητήσουν θέματα που αφορούν την προώθηση μεγάλων έργων σε όλη τη Θεσσαλία, η Περιφέρεια επιθυμεί ουσιαστικές σχέσεις με όλους τους δήμους στο πλαίσιο των διακριτών ρόλων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης.

«Η φιλοσοφία μας για τις σχέσεις Περιφέρειας – Δήμων συνοψίζεται στο τρίπτυχο: συνεργασία – συνέργειες – αποτελεσματικότητα για τον τόπο μας και τον πολίτη», επισημαίνει ο περιφερειάρχης, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα συγκρότησης κοινών επιτροπών με θέμα την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος της περιφέρειας, ώστε να προωθηθούν έργα που θα εγγυηθούν την ανάπτυξη των δήμων, της περιφερειακής ενότητας και της Θεσσαλίας γενικά.

Με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση, ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε και στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και τα οποία είχε ξεκινήσει η νομαρχία Λάρισας, επισημαίνοντας ότι λόγω της αδυναμίας του κράτους να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του έχει δημιουργηθεί μαύρη τρύπα της τάξης των 95 εκ. ευρώ, γεγονός που δυσκολεύει αρκετά το σχεδιασμό για νέα έργα.

Στη χθεσινή συνάντηση ήταν παρόντες οι δήμαρχοι κ.κ. Αντ. Γκουντάρας, Ρ. Κομήτσας, Κ. Κολλάτος, Ν. Μαλάκος και Αρ. Καραχάλιος, οι αντιδήμαρχοι Λάρισας κ.κ. Σπ. Μπαρμπούτης και Δ. Μάντζαρη και ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Τ. Γκαμπέτας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ