Τεχνικό πρόγραμμα χωρίς έργα στο δήμο Τυρνάβου!

Ένα τεχνικό πρόγραμμα συνολικού ύψους 2,82 εκ. ευρώ, στο οποίο όμως τα 2,3 εκ. αφορούν αποπληρωμές έργων της προηγούμενης δημοτικής αρχής, τα 0,3 εκ. ευρώ έργα που είχαν προγραμματιστεί και τα υπόλοιπα μικροέργα καθημερινής διαχείρισης, φέρνει προς συζήτηση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τυρνάβου την Πέμπτη η δημοτική αρχή, αποδεικνύοντας ότι κινείται σε μια κατεύθυνση υλοποίησης των επιταγών του μνημονίου και της λιτότητας που έχει επιβάλει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την εισήγηση της δημοτικής αρχής τα κονδύλια του προγράμματος κατανέμονται ως εξής:

Διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες 21.658 ευρώ

Υπηρεσίες πολιτισμού, αθλητισμού κοινωνικής πολιτικής 900 ευρώ

Υπηρεσίες καθαριότητας – ηλεκτροφωτισμού 28.887 ευρώ

Υπηρεσίες ύδρευσης – άρδευσης – αποχέτευσης 56.116 ευρώ

Υπηρεσία Τεχνικών Εργων 2.661.770

Υπηρεσία Πρασίνου 41.512 ευρώ

Υπηρεσίες νεκροταφείων 12.634 ευρώ.

Αναλύοντας τα στοιχεία του προγράμματος φαίνεται ότι στην διοικητικές υπηρεσίες τα κονδύλια αφορούν τη συντήρηση κτιρίων του δήμου, στις υπηρεσίες αθλητισμού – πολιτισμού – κοινωνικής πολιτικής το μόνο που θα γίνει είναι η αποπληρωμή με το ποσό των 900 ευρώ των εργασιών αλλαγής δαπέδου στο κλειστό του Αμπελώνα, στις υπηρεσίες ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας θα γίνουν κάποιες απαραίτητες συντηρήσεις, όπως άλλωστε και στις υπηρεσίες ύδρευσης – άρδευσης – αποχέτευσης.

Εκεί όμως που αποδεικνύεται ότι το 2011 στο νέο δήμο Τυρνάβου δεν θα γίνει ουσιαστικά τίποτα είναι στα κονδύλια της Τεχνικής Υπηρεσίας, αφού το μόνο που προβλέπεται είναι η αγορά αυτοκινήτου, η αγορά εξοπλισμού για παιδικές χαρές, η ανακαίνιση του δημαρχείου, οι προβλεπόμενες συντηρήσεις σχολείων, η βάση για κερκίδες στο Δαμάσι, κάποια μικροέργα στην πλατεία του Τυρνάβου και στη λαϊκή του Αμπελώνα, αλλά και οι συντηρήσεις αγροτικών και αστικών δρόμων. Το σύνολο όλων αυτών των παρεμβάσεων δεν ξεπερνά τις 400.000 ευρώ.

Από εκεί και πέρα θα χρηματοδοτηθεί η δεξαμενή στη γεώτρηση Δαμασουλίου, που έχει ήδη ολοκληρωθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, η μελέτη για την υδροδότηση των ποιμνιοστασίων από την ίδια γεώτρηση αλλά και η μελέτη για το Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό του Τυρνάβου που επίσης είναι έργο που είχε εξασφαλιστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, ενώ οι παρεμβάσεις που προβλέπονται στο γήπεδο του Τυρνάβου θα γίνουν, αν δοθεί χρηματοδότηση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Με βάση το πρόγραμμα στις καλένδες παραπέμπονται η μελέτη για τη νότια παράκαμψη του Τυρνάβου που επίσης είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή και αφορά ένα έργο που θα δώσει ανάσα στο ταλαιπωρημένο κυκλοφοριακά κέντρο του Τυρνάβου, η μελέτη για το Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό του Αμπελώνα που επίσης είχε εξασφαλιστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, ενώ αναμένεται να είναι μια χρονιά χωρίς εκδηλώσεις στον τομέα του πολιτισμού και του αθλητισμού, ενώ βέβαιη είναι και η απουσία του δήμου από δράσεις κοινωνικής πολιτικής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ