ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ Η ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Με σαφέστατες αιχμές για την απογοητευτική προσέλευση των εκπαιδευτικών στο αμφιθέατρο του 6ου ΓΕΛ Λάρισας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η  προσυνεδριακή γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας.

«Η σημερινή εικόνα δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά και επιτέλους πρέπει να καταλήξουμε για το αν θέλουμε ένα συνδικάτο απλά ως εργαλείο διαμαρτυρίας ή το κάτι παραπάνω», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση συνδικαλιστή, ο οποίος έσπευσε να συμπληρώσει με νόημα πως «κάποιοι αναπολούν ακόμη περασμένες εποχές…».

Στο πλαίσιο της συνέλευσης έγινε ενημέρωση από το προεδρείο για τις πρόσφατες παραστάσεις διαμαρτυρίας που αφορούσαν στον περιορισμό των ωρών των καθηγητών Η/Υ, θέματα κενών, πλεονασμάτων  και μετατάξεων αλλά και το ζήτημα της λειτουργίας του κοινωνικού φροντιστηρίου, ενώ αναφορικά με τη διαδικασία επιλογής των διευθυντών σχολικών μονάδων υπογραμμίστηκε πως «… βασικά κριτήρια επιλογής  θα πρέπει να είναι η δημοκρατική διοίκηση και η συναδελφικότητα».

Σημειώνεται ότι οι εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων για το 17ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τετάρτη 17/6, από τις 11.30-7.30, στο 1ο ΓΕΛ Λάρισας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ