Η ασφάλεια του πολίτη θυσία στο βωμό του μνημονίου

«Η ασφάλεια του πολίτη θυσιάζεται στο βωμό του μνημονίου, την ώρα που ζούμε μια έξαρση της εγκληματικότητας» τόνισε ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας σε απόστρατους της αστυνομίας. Όπως είπε «η αστυνομία καλείται κάτω από ιδιαίτερα δυσχερείς συνθήκες να επιτελέσει το έργο της καθώς δεν της παρέχονται οι απαραίτητες υλικοτεχνικές δυνατότητες. Είναι χαρακτηριστική η ομολογία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή σε ερώτησή μου στη Βουλή ότι πράγματι εκατοντάδες περιπολικά και μοτοσικλέτες είναι ακινητοποιημένα διότι δεν υπάρχουν χρήματα για την επισκευή τους! Την ίδια ώρα βενζινάδικα αρνούνται να εφοδιάσουν με καύσιμα τα οχήματα της ΕΛΑΣ καθώς δεν μπορούν πλέον να δίδουν βερεσέ».

Σύμφωνα με το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «η ζοφερή αυτή πραγματικότητα της στάσης πληρωμών στην ΕΛΑΣ εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια που είναι πρώτιστο αγαθό σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία. Δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται το πρόβλημα, ενώ αντιθέτως προκαλεί με δηλώσεις, όπως του αντιπροέδρου της, κ. Πάγκαλου, που χαρακτήρισε τους ένστολους ως αντιπαραγωγικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογράμμισε τη σημασία που δίνει η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς στα «ζητήματα νόμου και τάξης», τα οποία όπως χαρακτηριστικά είπε «κάποιοι αφελείς τα εκλαμβάνουν ως δεξιά στροφή του κόμματος. Προφανώς, αγνοούν την έκταση του προβλήματος, αλλά και την ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) που συμμετέχει η ΝΔ, αλλά και σε όλα τα κεντροδεξιά, χριστιανοδημοκρατικά και φιλελεύθερα κόμματα της Ευρώπης, τα ζητήματα ασφάλειας και λαθρομετανάστευσης είναι ψηλά στην ατζέντα. Μέχρι πότε στην Ελλάδα θα ζούμε με συμπλέγματα του παρελθόντος. Χρειαζόμαστε μια σύγχρονη και αποτελεσματική αστυνομία».

Στη συζήτηση που ακολούθησε τέθηκαν εξειδικευμένα προβλήματα όπως εκείνο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, όπου μειώθηκε κατά 25% το μέρισμα ενώ αυξήθηκαν οι εισφορές, αλλά και ευρύτερα πολιτικά θέματα. Ο κ. Χαρακόπουλος δεσμεύτηκε να ενημερώσει σχετικά τον Τομεάρχη  του κόμματος για τα ζητήματα Προστασίας του Πολίτη κ. Θανάση Νάκο.

Τον Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ προλόγισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων κ. Βασίλης Διβάνης χαρακτηρίζοντας τον κ. Χαρακόπουλο «από τους ηθικούς και έντιμους πολιτικούς».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ