Αλληλένδετη η εκπαίδευση και η οικονομική ανάπτυξη

Διάλεξη με ομιλητή τον πρώην πρόεδρο του Τ.Ε.Ι. Λάρισας (1984 – 1986) κ. Ανδρέα Κούρκουλου, με θέμα «Μια διαχρονική διερεύνηση της σχέσης εκπαίδευσης και οικονομικής παραγωγής», πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΤΕΙ Λάρισας.Ο ομιλητής μέσα από την εμπειρία των μεγαλύτερων βιομηχανικών χωρών του κόσμου έδωσε τις διάφορες μορφές της σχέσης μεταξύ εκπαίδευσης και οικονομικής ανάπτυξης, ξεκινώντας από τη βιομηχανική επανάσταση όπου το δημόσιο σχολείο αναδεικνύεται ο κύριος μοχλός ανάπτυξης κάθε οικονομικής δραστηριότητας, τη διαμόρφωση αυτής της σχέσης κατά τη διάρκεια των δύο Παγκοσμίων Πολέμων και της μεταπολεμικής περιόδου και καταλήγοντας στο αποκορύφωμα αυτής της σχέσης στη σημερινή εποχή όπως εκφράζεται με τα Τεχνολογικά Πάρκα, τις συνεργατικές ενώσεις και την κάθε μορφή σύμπραξης της εκπαίδευσης με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Όπως τόνισε ο κ. Κούρκουλος, το κυρίαρχο στοιχείο για την οικονομική ανέλιξη μιας χώρας είναι η γνώση και μάλιστα η συνεχής, μιας και η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας μεταβάλλει συνεχώς τις συνθήκες παραγωγής και μόνον οι χώρες που έχουν ως βασικό στόχο τη γνώση και τη δια βίου μάθηση θα μπορέσουν να επιζήσουν σε ένα παγκοσμοιοποιημένο περιβάλλον.

Η ομιλία φιλοξενήθηκε στο αμφιθέατρο του κτιρίου του Τμήματος Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων και το παρόν έδωσε πλήθος κόσμου, μεταξύ του οποίου παλαιοί συνάδελφοι του ομιλητή καθώς και σπουδαστές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ