Λιγότερες πιθανότητες να περάσουν στο πανεπιστήμιο έχουν οι «κολλημένοι» στα computer games

Οι έφηβοι που παίζουν συχνά παιχνίδια στον υπολογιστή έχουν μειωμένες πιθανότητες να πάνε στο πανεπιστήμιο, ενώ το διάβασμα, ενισχύει αυτή την πιθανότητα, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης που παρακολούθησε 17.000 ανθρώπους που γεννήθηκαν το 1970…

Το διάβασμα από την άλλη, συνδέεται με επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία, καθώς η έρευνα βρίσκει ότι οι 16-χρονοι που διαβάζουν βιβλία, τουλάχιστον μία φορά το μήνα, έχουν σημαντικά περισσότερες πιθανότητες να βρίσκονται σε καλές επαγγελματικές ή διευθυντικές θέσεις εργασίας στα 33 τους, συγκριτικά με αυτούς που δεν διαβάζουν βιβλία καθόλου.

Για τα κορίτσια, υπάρχει  πιθανότητα 39%, ότι θα έχουν επαγγελματική ή διευθυντική θέση στα 33, αν διαβάζουν στα 16, σε σύγκριση με το 25% όσων δεν διαβάζουν.

Μεταξύ των αγοριών, υπήρχε πιθανότητα 58% να έχουν καλή εργασία ως ενήλικες, αν διάβαζαν ως έφηβοι, σε σύγκριση με το 48% εάν δεν διάβαζαν.

Το να παίζουν οι έφηβοι στον υπολογιστή τακτικά και να μην έχουν άλλες δραστηριότητες, μειώνει από το 24% στο 19% τις πιθανότητες των αγοριών, και από το 20% στο 14% τις πιθανότητες των κοριτσιών να περάσουν στο πανεπιστήμιο.

Ο Mark Taylor, του Nuffield College της Οξφόρδης, ο οποίος πραγματοποίησε την έρευνα, είπε ότι τα αποτελέσματα δείχνουν ότι υπάρχει  «κάτι ιδιαίτερο» στην ανάγνωση για ευχαρίστηση.

Ακόμη και αν συνυπολογίσουμε την τάξη, την ικανότητα και το είδος του σχολείου που παρακολουθεί το παιδί, το διάβασμα κάνει τη διαφορά. Είπε: «Δεν αποτελεί έκπληξη ότι τα παιδιά που πηγαίνουν στο θέατρο, αργότερα στη ζωή παίρνουν καλύτερες θέσεις εργασίας».

Η ανάλυση του Taylor δείχνει επίσης ότι τα παιδιά που παίζουν παιγνίδια στον υπολογιστή, διαβάζουν βιβλία και συμμετέχουν και σε μια μία ακόμη πολιτιστική δραστηριότητα αυξάνουν περαιτέρω τις πιθανότητές τους να πάνε στο πανεπιστήμιο.

Πηγή: guardian.co.uk/technology

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ