Εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τον 1 χρόνο του μνημονίου

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την έγκριση του μνημονίου και τη σύναψη της δανειακής σύμβασης της χώρας μας με την τρόικα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ διοργανώνει την Παρασκευή στην κεντρική πλατεία της Λάρισας εκδήλωση – διαμαρτυρία θέλοντας να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία και να την καλέσει σε κοινούς αγώνες ανατροπής του μνημονίου.

Στην ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρονται τα εξής:

«Στις 6 Μάη συμπληρώνεται ένας χρόνος από την υπερψήφιση στην ελληνική Βουλή του Μνημονίου που συνομολόγησε η κυβέρνηση με το ΔΝΤ και την ΕΕ. Ένας χρόνος από την έναρξη της οικειοθελούς «επιτήρησης» από την Τρόικα, παρά την αντίθεση της πλειοψηφίας των εργαζόμενων,. Ένα χρόνο μετά, εκτός από την κυβέρνηση και τους προπαγανδιστές της, όλοι και όλες έχουν πλέον καταλάβει ότι τα αλλεπάλληλα Μνημόνια έχουν ένα και μόνο στόχο: την ευημερία των πιστωτών και των διεθνών τοκογλύφων εις βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της νεολαίας. Ένα χρόνο μετά:

• Η ανεργία καλπάζει, με περισσότερους από 1 εκατομμύριο ανέργους στη χώρα.

• Η εργοδοτική αυθαιρεσία έχει χτυπήσει «κόκκινο»,

• Το εργατικό εισόδημα καθημερινά συρρικνώνεται.

Διαλύεται κάθε έννοια κοινωνικού κράτους με τις συγχωνεύσεις σχολείων, πανεπιστημίων, νοσοκομείων, την διάλυση των ασφαλιστικών Ταμείων και κάθε κοινωνικής πρόνοιας.

• Ξεπουλιούνται κοψοχρονιά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο ΟΣΕ, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, η ΑΤΕ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και κάθε δημόσια επιχείρηση, ενώ ετοιμάζονται να βγουν στο σφυρί με φαστ-τρακ διαδικασίες ακόμη και δημόσιες εκτάσεις, όπως το Ελληνικό.

•  Ένα χρόνο μετά, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Σταθερότητας, που θα γυρίσει την ελληνική κοινωνία στη βαρβαρότητα

• Το χρέος και το έλλειμμα αυξάνονται με τέτοια ταχύτητα ώστε είναι σίγουρο ότι, αν δεν ανατραπεί αυτή η πολιτική, η χώρα θα παραμείνει στο γύψο της «επιτήρησης» για δεκαετίες.

Επειδή η «μαύρη επέτειος» της 5ης – 6ης Μάη,  δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη, ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ

• Απειθαρχία στην ΕΕ, έξοδο από ευρώ και ΕΕ. Άρνηση του χρέους – Παύση πληρωμών

• Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο των τραπεζών, των επιχειρήσεων και των υποδομών κοινής ωφέλειας.

•  Απαγόρευση των απολύσεων, απαλλοτρίωση της περιουσίας των καπιταλιστών που κλείνουν επιχειρήσεις και πετούν εργάτες στο δρόμο.

• Δραστική φορολογία του μεγάλου πλούτου και των κερδών, φοροελαφρύνσεις         στους εργαζόμενους και τους ανέργους.

Παλεύουμε για την ανατροπή της αντεργατικής αντιλαϊκής επίθεσης και της κυβέρνησης του αίσχους, και κάθε κυβέρνησης του κοινωνικού πολέμου σε βάρος των εργαζόμενων για να ανατραπεί το Μνημόνιο, η επαίσχυντη Δανειακή Σύμβαση, και όλοι οι νόμοι που το υλοποιούν. Ενάντια στο Σύμφωνο για το Ευρώ, που αλυσοδένει τους εργαζόμενους για πάντα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ