Σάλος από την παρέμβαση Σταμάτη υπέρ του «σιναφιού»

Νέα αναστάτωση προκλήθηκε στη Ν.Δ. με την κίνηση του «γαλάζιου» βουλευτή κ. Δ. Σταμάτη, ο οποίος υπερασπίστηκε στη Βουλή, την προκλητική κίνηση των συνταξιούχων βουλευτών να διεκδικήσουν δικαστικά αναδρομικά, πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Στη Ν.Δ. εξ αρχής ήταν κυρίαρχη η θέση, ότι «σε αυτή την κρίσιμη οικονομική περίοδο, που περικόπτονται… τα εισοδήματα εκατομμυρίων Ελλήνων και δοκιμάζονται οι αντοχές τους, το να υποβάλλονται από οποιονδήποτε τέτοιες απαιτήσεις είναι, για μας, προκλητικό και απαράδεκτο».

Μάλιστα, κορυφαία στελέχη άφησαν ανοικτό να υπάρξουν και πειθαρχικές κυρώσεις από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Ν.Δ. σε πρώην βουλευτές του κόμματος που κινήθηκαν δικαστικά.

«Αν υπάρξουν τέτοιες περιπτώσεις, θα τις δούμε τότε. Αυτό που λέμε και αποτελεί δέσμευση για μας, είναι η δήλωση που έκανα, ότι δηλ. είναι προκλητικό και απαράδεκτο τέτοιες απαιτήσεις να υπάρχουν σ’ αυτή την περίοδο» σημείωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. κ. Ι. Μιχελάκης.

Την ίδια σχεδόν στιγμή που ο κ. Μιχελάκης έκανε την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο κ. Σταμάτης στη Βουλή υπερασπιζόταν την επιλογή των συνταξιούχων βουλευτών προκαλώντας την οργή της ηγετικής ομάδας.

«Λες και το έκαναν σα να μην το δικαιούνταν, λες και είναι η τελευταία τάξη αυτής της κοινωνίας. Ε, όχι, δεν είναι και παράλογο!» τόνισε ο κ. Σταμάτης που για μια ακόμα φορά (την τρίτη τις τελευταίες σαράντα ημέρες) έπαιξε με τα νεύρα της ηγεσίας της Ν.Δ.

Μετά τη δημόσια κατακραυγή και τα αυστηρά μηνύματα της ηγεσίας, ο βουλευτής δικαιολογήθηκε και εξέδωσε ανακοίνωση που διένειμε και το γραφείο τύπου της Ν.Δ., για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, μιλώντας για «κακώς διατυπωμένη αναφορά» που «έδωσε λαβή για παρερμηνείες».

Ο κ. Σταμάτης, σημείωσε, ότι συμφωνεί απόλυτα με τη θέση του κόμματός του, πως σε αυτή την κρίσιμη οικονομική περίοδο, που περικόπτονται τα εισοδήματα εκατομμυρίων Ελλήνων και δοκιμάζονται οι αντοχές τους, είναι προκλητικό και απαράδεκτο να υποβάλλονται από οποιονδήποτε τέτοιες απαιτήσεις.

«Θυμίζω, ότι προσωπικά, όταν το θέμα είχε τεθεί πάλι το 2008, μαζί με όλους τους συναδέλφους είχαμε συμφωνήσει και δεσμευτεί κανένας βουλευτής να μην κάνει παρόμοια προσφυγή. Αυτή είναι η θέση μου» ανέφερε ο βουλευτής, αλλά η ζημιά ήδη είχε γίνει, παρά την επανόρθωση.

Πηγή: tovima.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ